Jeseniška zgodba je doma na ledu

Ob 70. obletnici kluba si se zbrali številni, ki so blesteli tudi pri reprezentanci.

Objavljeno
20. november 2018 21.32
Posodobljeno
20. november 2018 21.32
Veseli Begunjčani so zaigrali Prelepo Gorenjsko. FOTO: Roman Šipić
Jesenice - Veselje in nostalgija sta se prepletali v prav pisani enourni prireditvi, na kateri so se spomnili 70 let organiziranega hokeja na Jesenicah. V železarskem mestu je prav ta športna panoga postala pomemben del vsakdanjega utripa, tudi hokejisti so prepoznavnost Zgornjesavske doline ponesli v širni svet.

Čustva in lepi spomini so navzoče v polni dvorani Kolpern na prostoru nekdanje železarne spremljali ob premiernem ogledu filma o vzponih in padcih jeseniškega hokeja, predvajali ga bodo v soboto tudi na drugem programu TV Slovenija.

image
Na Jesenicah se je zbralo mnogo znanih športnih imen. FOTO: Roman Šipić


»Vedno je tako, da ti v spominu ostanejo lepi trenutki, o tistih grših ne razmišljaš,« je med številnimi pogovori in srečanji s starimi znanci z ledenih ploskev poudaril naš nekdanji reprezentant Miha Rebolj. Po dolgem času so bili skupaj predstavniki različnih rodov – denimo Boris Čebulj, Bine Felc, brata France in Roman Smolej, Edo Hafner, Andrej Razinger, Matjaž Kopitar in mnogi drugi, ki so se odrezali tudi v reprezentančnih nastopih.

Kajpak je bila zbrana tudi sedanja udarna zasedba pod vodstvom trenerja Gabra Glaviča, Anže Pogačar, predsednik HDD SIJ Acroni Jesenice, je spregovoril o odgovornih nalogah in visokih ciljih prihodnosti, Veseli Begunjčani pa so s Prelepo Gorenjsko, neuradno himno državnih hokejskih prvakov, napovedali nove zmage na ledu.

image
FOTO: Roman Šipić