Jure Vnuk kot prvak zapustil Olimpijo

Iz klubskega vodstva so sporočili, da so se dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja. Razlog neznan.
Fotografija: Jure Vnuk je v prejšnji sezoni osvojil ligo AHL in državno prvenstvo. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Jure Vnuk je v prejšnji sezoni osvojil ligo AHL in državno prvenstvo. FOTO: Roman Šipić

Presenečenje v Tivoliju. Iz tabora slovenskega hokejskega prvaka SŽ Olimpije so danes popoldne sporočili, da so se dogovorili o sporazumni prekinitvi sodelovanja z dosedanjim prvim trenerjem članskega moštva Juretom Vnukom, ki naj bi moštvo zapustil iz – »osebnih razlogov« ...

»Juretu se zahvaljujemo za vodenje ekipe, ki je osvojila štiri velike lovorike – naslov prvaka alpske hokejske lige (AHL), naslov državnega prvaka, dvakrat pa tudi naslov pokalnega zmagovalca Slovenije. Želimo mu veliko uspeha na njegovi nadaljnji poti,« so zapisali v ljubljanskem taboru in niso pojasnili razlogov za to potezo.

Ta je še posebej nenavadna zaradi termina, saj je Olimpijo le nekaj ur kasneje čakala druga tekma sezone v ligi AHL na Dunaju, ki jo je izgubila z 0:2. Na uvodu alpske lige so Ljubljančani, branilci naslova v tem tekmovanju, doma izgubili z ekipo KAC II, kar je sprožilo nezadovoljstvo in bržčas tudi nesoglasja znotraj ekipe.

Miha Butara naj bi bil seznanjen z nezadovoljstvom igralcev. FOTO: Blaž Samec
Miha Butara naj bi bil seznanjen z nezadovoljstvom igralcev. FOTO: Blaž Samec


Vnuk je izrazil nezadovoljstvo s pristopom nekaterih igralcev in na sredini prvenstveni tekmi v Celju ni bil na klopi, kar je bil znak, da je nekaj zelo narobe. Med trenerjem in igralci naj bi bili že nekaj časa odnosi napeti, kot piše portal 24ur, so igralci predsedniku Mihi Butari napisali pismo, v katerem so povedali, da na želijo več sodelovati z Vnukom. Grozili naj bi celo z bojkotom treningov.
 

Polončič kot gasilec


Butara je za Svet na Kanalu A povedal, da so takšne odločitve normalne v športu. »Sezona je dolga in naporna, veliko je tekem, torej lahko občasno pride tudi do trenj. A četudi se je kaj zgodilo v slačilnici, bo tam tudi ostalo.« Kot je dejala predstavnica za stike z javnostjo Polona Prešeren, bo ekipo do nadaljnjega vodil Vnukov pomočnik Gregor Polončič, vodstvo pa bo skušalo čim prej poiskati novega glavnega trenerja. Jutri bo v Tivoliju (17.30) gostoval Feldkirch.

Tomaž Vnuk se je zavil v molk. FOTO: Mavric Pivk
Tomaž Vnuk se je zavil v molk. FOTO: Mavric Pivk


Vnuk je na klop Olimpije prišel januarja lani, ko je zamenjal Andreja Brodnika. V prejšnji sezoni je osvojil vse, kar se je dalo in se poslavlja kot prvak. Tako on kot njegov brat, direktor kluba Tomaž Vnuk, danes nista dala izjave za Delo. Tomaž Vnuk je sicer maja letos podal odstopno izjavo, ker je želel spremembe, vendar si je potem premislil.
 

Domača premiera Jesenic


Današnje nadaljevanje sezone sicer pripada Jesenicam. Ob 18. uri bodo železarji odprli sezono AHL v Podmežakli proti italijanskim tekmecem iz doline Fassa. To bo tudi domača premiera v tem tekmovanju za novega trenerja Mitjo Šivica. Uvodna zmaga v Linzu je prinesla samozavest, korak naprej pa bo v kratkem storilo tudi klubsko vodstvo.

Jure Vnuk je zdaj že nekdanji Olimpijin trener. FOTO: Roman Šipić
Jure Vnuk je zdaj že nekdanji Olimpijin trener. FOTO: Roman Šipić


Predsednik Anže Pogačar je namreč potrdil, da bodo najverjetneje sredi oktobra na Jesenicah pripravili občni zbor. V teh dneh še nočejo prehitevati dogodkov, opravljajo pogovore s potencialnimi sodelavci, okrepitev proračuna bi kajpak v prihodnje botrovala tudi višjim tekmovalnim ciljem.

Preberite še:

Komentarji: