Kanadčanom po tretjem porazu popustili živci, prvi točki za Čehe

Na svetovnem prvenstvu elitnega razreda v hokeju na ledu v Rigi se presenečenja vrstijo iz dneva v dan.
Fotografija: Vroča kri na mrzlem ledu: takole so se po tekmi (spo)prijeli Kanadčani in Nemci. FOTO: Vasily Fedosenko/Reuters
Odpri galerijo
Vroča kri na mrzlem ledu: takole so se po tekmi (spo)prijeli Kanadčani in Nemci. FOTO: Vasily Fedosenko/Reuters

V današnjem derbiju skupine A na svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu so še neporaženi Slovaki s 3:1 (Kelemen 31., Gernat 54., Daloga 59.; Barabanov 32.) premagali favorizirane Ruse in jim zadali prvi poraz v Rigi. A to ni bilo edino presenečenje dneva v Rigi.

»Ocenjujem, da smo igrali bolje kot Rusi, dobro smo drsali, držali plošček, si ustvarili lepe priložnosti … S to zmago smo se prepričali, da lahko premagamo sleherno reprezentanco, kar je zelo dobro za našo samozavest,« je bil nasmejan vratar Julius Hudaček, ki je ubranil 27 od 28 strelov.

Tako je bil med najzaslužnejšimi za nov uspeh Slovakov, ki s tremi zmagami zasedajo vrh lestvice v skupini A, v kateri so prvi točki osvojili Čehi, ki so šele po podaljšku s 3:2 (Kovar 30., Zadina 34., Kubalik 62.; Šarangovič 26., Jerjomenko 52.) strli odpor Belorusov.

Čehi so vendarle dosegli prvo zmago na tem SP. FOTO: Ints Kalnins/Reuters
Čehi so vendarle dosegli prvo zmago na tem SP. FOTO: Ints Kalnins/Reuters


Še tretji poraz na tem svetovnem prvenstvu so doživeli Kanadčani, ki so jih pred začetkom turnirja mnogi uvrščali v najožji krog kandidatov za osvojitev zlate lovorike. Na večerni tekmi so z 1:3 (Paul 19.; Loibl 11., Plachta 12., Holzer 58.) izgubili z Nemci, ki so se šele tretjič v zgodovini tega tekmovanja veselili zmage nad hokejisti z javorovim listom na prsih. Kanadčanom so po novem neuspehu popustili živci in so poskušali po koncu tekme veselje Nemcev pokvariti z množičnim pretepom.

V drugi današnji tekmi skupine B, v kateri so se s tretjo zaporedno zmago na vrhu lestvice utrdili Nemci, so Latvijci s 3:0 (Karsums 33., 60., Darzins 59.) odpravili Italijane.

Komentarji: