Kar 47 strelov Kopitarjevih Kraljev letelo v prazno (VIDEO)

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so še tretjič zapored sklonjene glave končali domačo tekmo lige NHL.
Fotografija: Anže Kopitar ostaja pri osmih točkah v sezoni. FOTO: Harry How/AFP
Odpri galerijo
Anže Kopitar ostaja pri osmih točkah v sezoni. FOTO: Harry How/AFP

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so še tretjič zapored sklonjene glave zaključili domačo tekmo lige NHL, po sedmih dvobojih nove sezone pa ostajajo pri dveh zmagah. Sinoči so ponovno sprožali prazne naboje, saj so pred Buffalom pokleknili z 0:3. Pripetilo se jim je enako kot predvčerajšnjim proti Carolini (0:2), ko so ravno tako večkrat streljali na tekmečev gol, zadeli pa niso. Tokrat je bilo razmerje strelov neverjetnih 47:24 v njihovo korist, kar pomeni, da noben od njihovih 78 poskusov na zadnjih dveh tekmah ni našel cilja.


Dva gola in podaja Mittelstadta


Najzaslužnejši za zmago Buffala, že šesto v sezoni, je bil 20-letni center Casey Mittelstadt s prvima zadetkoma v sezoni, drugega je dosegel ob igralcu več na ledni ploskvi, ko je izkoristil izključitev ruskega zvezdnika Ilje Kovaljčuka, ki je moral v obračunu kar trikrat na kazensko klop. Med strelce se je v začetku druge tretjine vpisal še Conor Sheary, podala sta mu ravno Mittelstadt in Šved Rasmus Dahlin, ki je nanizal že osmo asistenco v sezoni. Junak v zmagovalnem moštvu pa je bil Carter Hutton (47 obramb), ki je mrežo zaklenil drugič zapored.


Kopitar enkrat sprožil


Vtisa poražencev ni mogel popraviti niti kapetan Anže Kopitar. Dobil je standardno minutažo (20 minut in četrt na ploskvi), v tem času pa enkrat sprožil proti nasprotnikovemu golu, vendar brez učinka. Tako ostaja pri osmih točkah v sezoni za dva gola in šest podaj. Kralji bodo skušali niz treh zaporednih porazov na domačem ledu dvorane Staples Center prekiniti v noči na nedeljo, ko bodo gostili moštvo Calgaryja, ki je sezono odprlo polovično uspešna s po štirimi zmagama in porazi, pred devetimi dnevi pa jo je Los Angeles že odpravil v podaljšku (4:3).

Preberite še:

Komentarji: