Kljub novemu porazu so si zmaji prislužili glasen aplavz

Hokejisti SŽ Olimpije so v ligi prvakov spet nudili dostojen odpor igralcem favoriziranega moštva TPS iz Turkuja.
Fotografija: Luka Kalan (v zelenem dresu) je dosegel krstni gol v ligi prvakov. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Luka Kalan (v zelenem dresu) je dosegel krstni gol v ligi prvakov. FOTO: Leon Vidic/Delo

Hokejisti SŽ Olimpije so doživeli še tretji zaporedni poraz v ligi prvakov (CHL), prvega na domačem ledu in drugega proti TPS iz Turkuja. Potem ko so »zmaji« prejšnji petek v gosteh tesno izgubili (2:3), so morali favoriziranim finskim podprvakom nocoj v dvorani Tivoli pred približno 2500 gledalci priznati premoč z 2:4 (1:1, 0:3, 1:0).

Ljubljančani so spet bolje odprli tekmo, z golom Aleksandra Magovca v peti minuti prešli v vodstvo, nakar so »črno-beli« iz Turkuja s štirimi zadetki – Ruben Rafkin (13.), Mikael Pyyhtiä (22.), Lauri Korpikoski (32.) in Teemu Kivihalme (40.) – jeziček na tehtnici prevesili na svojo stran.

Luka Kalan (41.) je na začetku zadnje tretjine še znižal izid, bolj pa se »zeleno-beli« tako želeni točki niso približali. »TPS Turku je eden od najboljših klubov na Finskem. Zelo dobro igrajo s ploščkom, ki ga znajo tudi obdržati. Mi smo veliko stvari naredili dobro in si nismo privoščili takšnih napak kot v nedeljo v Nemčiji. Na žalost so se nam prikradle takrat, ko se je tekma lomila. Škoda, z malo več discipline bi bili lahko še bližje Fincem,« je dejal trener ljubljanskega moštva Mitja Šivic.

Hokejisti SŽ Olimpije so znova nudili dostojen odpor igralcem moštva TPS Turku. FOTO: Leon Vidic/Delo
Hokejisti SŽ Olimpije so znova nudili dostojen odpor igralcem moštva TPS Turku. FOTO: Leon Vidic/Delo

Kalan, ki so ga izbrali za najboljšega igralca v domači ekipi, je bil očaran nad vzdušjem, ki so ga pripravili navijači. »Vesel sem, da se je Ljubljana prebudila, mi pa smo pokazali, da je naš hokej na vrhunski ravni. Na koncu nam je zmanjkalo, saj ne vem, kaj ... Mogoče kanček sreče, ampak to je težko reči. Nimamo si česa očitati, dali smo vse od sebe in po naših najboljših močeh se bomo trudili tudi v prihodnje,« je zatrdil 29-letni član SŽ Olimpije.

Hokej Spored Olimpije
Hokej Spored Olimpije

V soboto (18.00) bodo slovenski prvaki, ki so si za tokratno spodobno predstavo prislužili aplavz navijačev, med katerimi so bili še posebej glasni člani skupine Green Dragons, v CHL gostili še Grizlije iz Wolfsburga, ki so danes šele po podaljšku s 3:4 (2:1, 0:2, 1:0; 0:1) v gosteh izgubili proti hokejistom švicarskega kluba Zug.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: