Kljub porazu ostali na vrhu AHL

Derbi za vrh lige AHL po podaljšku Rittnu, Olimpija ugnala Asiago.

Objavljeno
29. november 2017 23.32
Glavič Gašper. Hokej Acroni Jesenice in Rittner Buam. Jesenice, 29. november 2017 [Hokej,Acroni Jesenice,Rittner Buam,Jesenice,Glavič Gašper]
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič

Jesenice – V zelo izenačenem derbiju za vrh AHL je na Gorenjskem zmagovalca odločil podaljšek, v katerem so bili gostje iz okolice Bolzana za odtenek bolj zbrani. A navzlic tesnemu porazu so železarji ostali na 1. mestu. Z gladko zmago se je doma odrezalo ljubljansko moštvo.

Jedro 800 rednih obiskovalcev v Podmežakli je sanjalo o nadaljevanju lepega domačega niza. Po zmagah proti Cortini in podružnični celovški zasedbi je bila na vrsti najvišja ovira, in sicer branilcev lovorike iz Rittna. Zdravstveni karton železarjev v zadnjih dneh ni prav spodbuden, a obenem se je občinstvo le razveselilo dveh okrepitev: na klopi se je trenerju Gabru Glaviču pridružil Aleš Burnik, obenem tudi njegov sodelavec iz reprezentance, k moštvu pa je iz Beljaka prišel Adis Alagić (njegov oče Huso je nekoč igral za Kranjsko Goro) in začel svojo zgodbo med železarji v prvem napadu z Luko Bašičem in Tadejem Čimžarjem.

Že od uvodnih minut je bilo na dlani, da bo boj trd in neizprosen, jeseniška pot do želene zmage in še višje prednosti na vrhu lestvice pa zelo zahtevna. Obema vratarjema, Clarku Saundersu med gostitelji in Patricku Killeenu pri italijanskem moštvu, ni bilo dolgčas, železarji pa so bili za odtenek v uvodnem delu živahnejši, a neučinkoviti z igralcem več. Po uvodnem golu gostov so še bolj strnili svoje moči, izenačili, nato pa izid zasukali in v tistem trenutku imeli na lestvici velikih pet točk prednosti. A boja še zdaleč ni bilo konec! Gostje so izenačili, nato pa še zabili gol odločitve v podaljšku.

Bolj zadovoljni ob koncu kot Jeseničani so bili tivolski obiskovalci. Olimpija je z disciplinirano predstavo, podobno kot prejšnji teden z Brunicom, vnovič ohranila nedotaknjeno mrežo, forma Roberta Kristana se iz tedna v teden vzpenja. Podobno kot tudi udarne naveze v napadu Hebar-Kralj-Zajc, ki je sinoči prispevala polovico od štirih golov. Pred zmaji je v petek gostovanje pri Bregenzerwaldu, železarji pa so v AHL prosti do 16. decembra in velikega derbija v Tivoliju.

SIJ Acroni Jesenice : Ritten 2:3 (0:0, 1:1, 1:1 – 0:1)

Dvorana Podmežakla, gledalcev 800, sodniki Lazzeri, Moschen (Ita), Režek, Snoj (oba Slo).

Strelci: 0:1 – Lutz (S. Kostner, Elsath, 29), 1:1 – Bašič (Magovac, 34), 2:1 – Tomaževič (Logar, Piispanen, 43 – PP), 2:2 – Spinell (Traversa, Tudin, 51), 2:3 – Tudin (Lutz, Cole, 64); streli na vrata: SIJ Acroni Jesenice 41, Ritten 35; kazenske minute: SIJ Acroni Jesenice 6, Ritten 8; SIJ Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič; Tavželj, Magovac, Alagić, Čimžar, Bašič; Urukalo, Logar, Brus, Pispanen, Tomaževič; Stojan, Planko, Jezovšek, Kalan, Glavič; Brun Rauh, Jeklič, Svetina, J. Sodja, U. Sodja.

SŽ Olimpija : Asiago 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Dvorana Tivoli, gledalcev 350, sodniki Kummer, Podlesnik (oba Avs), Arlič, Markizeti (oba Ita).

Strelci: 1:0 – Hebar (Zajc, Kralj, 12), 2:0 – Ulamec (Chvatal, Zibelnik, 43), 3:0 – Uduč (Zibelnik, Groznik, 45), 4:0 – Kralj (Hebar, Zajcl, 50); streli na vrata: SŽ Olimpija 32, Asiago 34; kazenske minute: SŽ Olimpija 12, Asiago 6; SŽ Olimpija: Kristan, Spreitzer; Zorko, Selan, Hebar, Kralj, Zajc; Batič, Čepon, Pesjak, Snoj, Koren; Groznik, Grahut, Uduč, Orehek, Chvatal; Zibelnik, Kuhar, Ulamec, Sitar.

 

Vrstni red: SIJ Acroni Jesenice 45, Ritten 44, Asiago 39, Olimpija 38, Brunico 37, Feldkirch 36 itn.