Končno tudi zmaga za razburkani Tivoli

V ljubljanskem taboru številne uganke, Jesenice za začetek brezhibno.

Objavljeno
22. september 2019 14.04
Posodobljeno
22. september 2019 23.03
Tudi Anej Kujavec, eden adutov novega ljubljanskega vala, se je razveselil težko pričakovane zmage. FOTO Mavric Pivk/Delo
Ljubljana - Silno zanimiv in kar nepričakovan je uvod v novo sezono alpske lige v hokeju. Prenovljeni jeseniški otroški vrtec brez udarnih nosilcev igre iz prejšnje zime je z dvema zmagama imenitno štartal, v razburkanem Tivoliju, iz katerega je že po pičlih dveh tekmah skozi izstopna vrata odkorakal Jure Vnuk, pa so sinoči branilci naslova po dveh spodrsljajih le zmagali.

Kako tenka je nit med slavo in prepadom, v teh dneh dodobra spoznavajo privrženci Olimpijinih hokejistov. Ti so se še pomladi veselili dveh lovorik, odmevala je zlasti ta v alpski ligi, pred dnevi so prav ljubljansko moštvo na uradni predstavitvi tekmovanja v Kitzbühlu razglasili tudi za favorita nove sezone. In takrat trener Jure Vnuk še zdaleč ni puščal vtisa, da bi bilo kaj narobe. Toda nato se je že na premieri sezone proti mladi celovški zasedbi zeleno-bela zgodba začela sesuvati, izjemno uspešni strateg prejšnje zime je nemudoma zapustil Tivoli. Za javnost je bil nedosegljiv, uradno klubsko sporočilo pa je bilo suhoparno in brez utemeljitve, čemu zdaj ni več stratega. Vse je prepuščeno ugibanjem in govoricam, najpogosteje takšnim, da se na stroge trenerjeve poteze moštvo ni več odzivalo ...

Zmaji so nato sinoči le osvojili prve točke, zdaj po trenerskih notah Gregorja Polončiča, tekmo proti Feldkirchu so odločili s štirimi goli v presledku slabih desetih minut. Jasno pa je, da se je vodstvo kluba zdaj znašlo pred zahtevno nalogo, ugled prvakov je vidno padel.

Jesenice? V omenjenem Kitzbühlu so bile napovedi iz gorenjskega tabora precej bolj zadržane kot iz Tivolija, za doslej prikazano pa si to moštvo zasluži predvsem čestitke. Resda v uvodni tretjini sobotne tekme s Fasso ni blestelo, a v nadaljevanju je bilo tudi precej ustvarjalnosti, navzoče je navdušil imeniten Hebarjev gol za 3:1, tudi klub v mejah zmožnosti povsem spodobno deluje. Trener Mitja Šivic se je ambiciozno lotil nalog, v Podmežaklo se je vrnil tudi nekdanji klubski zdravnik, dr. Miha Kovač s travmatološkega oddelka jeseniške bolnišnice.

SŽ Olimpija : Feldkirch 4:3 (0:1, 4:0, 0:2)

Dvorana Tivoli, gledalcev 400, sodniki Durchner, Lendl, Holzer (vsi Avs), Markizeti (Slo); strelci: 0:1 – Koczera (Draschowitz, Gräsböck, 9), 1:1 – Bohinc (Brus, Kujavec, 26), 2:1 – Pešut (Ropret, Rajsar, 30), 3:1 – Kujavec (Bohinc, Chvatal, 34), 4:1 – Ropret (Pešut, Rajsar, 35), 4:2 – Puschnik (Soudek, Stanley, 45), 4:3 – Draschkowitz (Koczera, Samardžić. 49 – PP).

SIJ Acroni Jesenice : Fassa 4:2 (1:0, 3:1, 0:1)

Dvorana Podmežakla, gledalcev 700, sodniki Widmann (Avs), Fajdiga, Javornik, Markizeti (vsi Slo); strelci: 1:0 – Seršen (Šturm, J. Sodja, 2), 1:1 – Chiodo (Castlunger, 29), 2:1 – Ankerst (33), 3:1 – Hebar (Tomaževič, Ankerst, 37 – PP), 4:1 – J. Sodja (Seršen, Brus, 39), 4:2 – Marchetti (Schiavone, Roupec, 58).

Vrstni red: Vipiteno 9 (3 tekme), Kitzbühel, SIJ Acroni Jesenice po 6 (2), Ritten, Feldkirch, KAC II po 6 (3), Cortina 5 (2), Lustenau 4 (3), Gardena, Vienna ml. po 3 (2), Salzburg ml., SŽ Olimpija po 3 (3), Brunico 2 (2), Asiago 2 (3), Fassa, Zell am See po 1 (2), Linz ml., Bregenzerwald po 0 (2).

Naslednje tekme; četrtek: SŽ Olimpija – Ritten; sobota: SŽ Olimpija – Gardena, Zell am See – SIJ Acroni Jesenice.