Kopitar: »Da te omenijo v istem stavku z Gretzkim, je velika stvar« (VIDEO)

Slovenski hokejski zvezdnik na lestvici strelcev pri klubu Los Angeles Kings prehitel slovitega Kanadčana.

Objavljeno
16. december 2019 10.19
Posodobljeno
16. december 2019 10.55
Anže Kopitar je med najzaslužnejšimi, da so Los Angeles Kings v gosteh premagali Detroit Red Wings. FOTO: Usa Today Sports
Detroit – Potem ko Anže Kopitar, kapetan hokejskega moštva Los Angeles Kings, na tekmah z New York Rangers, Anaheim Ducks in Pittsburgh Penguins trikrat zapored ni dosegel nobene točke, je včeraj spet zablestel v vsem sijaju. Z dvema zadetkoma je bil namreč med najzaslužnejšimi, da so Kralji v gosteh s 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) premagali Detroit Red Wings.

Slovenski zvezdnik je tako v tej sezoni že pri 31 točkah (13 golov + 18 podaj), s katerimi na lestvici najboljših strelcev v NHL deli 24. mesto, skupno pa jih je v najmočnejšem hokejskem tekmovanju dosegel že 919, vse seveda za Los Angeles, s katerimi je na četrtem mestu klubske lestvice strelcev prehitel slovitega Kanadčana Wayna Gretzkega.


»Wayne je verjetno za toliko točk potreboval le kakšnih 400 tekem, ne toliko kot jaz (1038). A je seveda to – da te omenijo v istem stavku kot Gretzkega – velika stvar. Morda se lahko s tem hvalim nekaj časa, kajti drugih njegovih rekordov ne bom izboljšal,« je povedal v smehu 32-letni Hrušičan, ki so ga sicer razglasili za najboljšega igralca tekme v Detroitu.