Kopitar enajstič v sezoni podal, Kralji enajstič izgubili (VIDEO)

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so na gostovanju v podaljšku priznali premoč Ottawi (2:3).
Fotografija: Anže Kopitar niza podaje. FOTO: Marc Desrosiers/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar niza podaje. FOTO: Marc Desrosiers/Reuters

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so sinoči v 16. dvoboju nove sezone lige NHL vpisali že enajsti poraz. Na gostovanju pred 9929 gledalci v dvorani Canadian Tire Center so morali v podaljšku na kolena pred Ottawo (2:3), dvoboja je bilo konec v 64. minuti, ko je odločilni zadetek prispeval Jean-Gabriel Pageau, ki je bil uspešen sedmič v sezoni.


Kopitar spet podajalec


Kralji so podaljšek izvlekli tik pred zdajci, osem sekund pred koncem je izenačil Tyler Toffoli. Sicer so gostje prvi vodili, v sedmi minuti obračuna je Dustin Brown izkoristil lepo asistenco 32-letnega Hrušičana Anžeta Kopitarja, ki se je med podajalce vpisal že enajstič v sezoni, skupaj je že pri 15 točkah oziroma povprečju skoraj ene na tekmo.


V nedeljo z Montrealom


Sinoči je bil na ledni ploskvi ponovno najdlje med vsemi napadalci, kar 24 minut in pol, v tem času pa ni sprožil proti tekmečevemu golu. V zmagovalnem moštvu sta se v rednem delu med strelce vpisala Anthony Duclair in Artjom Anisimov. Zasedbo Los Angelesa tretje zaporedno gostovanje čaka v noči na nedeljo, ko bo prekrižalo palice z Montrealom.

Preberite še:

Komentarji: