Kopitar kot Dončić, odločila bo sedma tekma

Hokejisti LA Kings so v šesti tekmi po porazu proti Edmontonu zapravili prvo priložnost za napredovanje v drugi krog končnice zahodne konference v NHL.
Fotografija: Anže Kopitar in drugi hokejisti Los Angelesa bodo v sedmi tekmi v Edmontonu iskali priložnost za napredovanje v polfinale končnice NHL vzhodne konference. Pred svojimi navijači so zapravili prvi zaključni plošček. FOTO: Harry How/AFP
Odpri galerijo
Anže Kopitar in drugi hokejisti Los Angelesa bodo v sedmi tekmi v Edmontonu iskali priložnost za napredovanje v polfinale končnice NHL vzhodne konference. Pred svojimi navijači so zapravili prvi zaključni plošček. FOTO: Harry How/AFP

Hokejisti Los Angeles Kings so zapravili prvo priložnost za napredovanje v drugi krog končnice zahodne konference severnoameriške lige NHL. Zasedba Edmontona je v gosteh zmagala na šesti tekmi s 4:2 ter izid obračuna s kralji poravnavala na 3:3 v zmagah. O zmagovalcu te serije bo odločala sedma tekma, ki bo v Edmontonu.

V crypto.com Areni, nekdanjem Staples Centru, so kanadski gostje povedli že po zgolj minuti in 40 sekundah igre. Za vodstvo 1:0 je zadel Connor McDavid. Edmonton je bil uspešnejši tudi na začetku druge tretjine, ko je na 2:0 povišal Evander Kane.

A se je kraljem uspelo vrniti. Sean Durzi je ob moštveni premoči na ledu znižal na 1:2, tudi s pomočjo podaje slovenskega asa Anžeta Kopitarja. Carl Grundström pa je zadel za izenačenje 2:2 po le 29 sekundah tretje tretjine.

V sklepnem delu obračuna pa so bili uspešnejši člani Edmontona, ki so zaustavili vse napade kraljev. Tyson Barrie je povišal na 3:2, Kane pa je natanko minuto pred koncem postavil končni izid 4:2.

Vratar kraljev Jonathan Quick je tekmo končal s 33 obrambami, vratar gostov Mike Smith pa je zaustavil 30 strelov kraljev na gol, tudi štiri poskuse Kopitarja za spremembo izida.

V vrstah Edmontona sta se izkazala Kane, ki je dvema goloma dodal še podajo, McDavid pa je ob golu pomagal še z dvema asistencama.

Preberite še:

Komentarji: