Kopitar podal, Kralji ponovno izgubili (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so sprožili zgolj 17 strelov in z 2:3 pokleknili pred Winnipegom.
Fotografija: Anže Kopitar je s podajo presegel petdesetico. FOTO: Kirby Lee/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar je s podajo presegel petdesetico. FOTO: Kirby Lee/Reuters

Los Angeles – Ob naslednjem porazu bodo hokejisti moštva Los Angeles Kings tudi matematično ostali brez slehernih možnosti za napredovanje v izločilne boje lige NHL. Na zadnjem mestu razpredelnice zahodne konference namreč za osmouvrščeno Arizono, ki pa ima odigrano tekmo več, zaostajajo že za dvajset točk, čaka pa jih le še deset obračunov.


Končni izid že v 37. minuti


Sinoči so bili pred 17.842 gledalci v domači dvorani Staples Center povsem nepodjetni v napadu, saj so zbrali zgolj 17 strelov (tekmec pa 28), zato je bil njigov poraz z 2:3 proti Winnipegu, ki mu na tretjem mestu zahoda dobro kaže glede preboja v končnico, še razmeroma znosen. Odločilni gol je padel že v drugi tretjini, v 37. minuti, dosegel ga je Tyler Myers.


Gostje dvakrat v 65 sekundah


Gostje so sredi prvega dela prek Kevina Hayesa in (ob številčni premoči na ledu) Kyla Connorja zadeli dvakrat v razmaku 65 sekund, vendar pa Kralji niso vrgli puške v koruzo. Še pred odhodom na prvi odmor je s svojim tretjim zadetkom v sezoni znižal branilec Sean Walker, do izenačenja pa je prišlo, ravno ko se je dvoboj nagnil v drugo polovico.


Kopitar brez strela


Zadel je Dustin Brown, svojo 31. podajo (in 51. točko) v sezoni pa je prispeval tudi kapetan Anže Kopitar, ki mu še točka manjka do izenačenja lastnega dosežka iz sezone 2016/17, ki je bil njegov drugi najslabši doslej onstran »luže«. Hrušičan sicer sinoči v 22 minutah na ledu ni sprožil v okvir tekmečevih vrat. Kralje v noči na petek čaka domač dvoboj s San Josejem.


IZIDI LIGE NHL


Los Angeles Kings : Winnipeg Jets 2:3 (Anže Kopitar 0+1 v 22 minutah)
tampa Bay Lightning : Arizona Coyotes 4:1
Chicago Blackhawks : Vancouver Canucks 2:3 – v podaljšku
San Jose Sharks : Vegas Golden Knights 3:7

Preberite še:

Komentarji: