Kopitar s 756. asistenco kariere pomagal Kraljem do zmage

Slovenski hokejist Anže Kopitar je k visoki zmagi Los Angelesa s 5:1 proti St. Louisu prispeval asistenco in le še eno zaostaja za klubskim rekordom.
Fotografija: Anže Kopitar letos uspešno polni svojo strelsko statistiko. FOTO: Kiyoshi Mio/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar letos uspešno polni svojo strelsko statistiko. FOTO: Kiyoshi Mio/Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL pred svojimi gledalci visoko premagali St. Louis Blues, bilo je 5:1. Slovenski kapetan kraljev Anže Kopitar je imel v 17 minutah in 21 sekundah na ledu v statistiki točko za eno asistenco.

Kopitar je tako prišel do 756. podaje v NHL in sedaj le še za eno asistenco zaostaja za klubskim rekordom Marcela Dionneja.

Kralji so izvrstno začeli tekmo, že po dveh minutah in 25 sekundah je prvi gol zadel Quinton Byfield, podajalec je bil Kopitar. Sledili so še trije goli v uvodni tretjini, najprej je bil uspešen Blake Lizotte, nato Adrian Kempe, ki je na tekmi dosegel še podajo, ter za 4:0 Pierre-Luc Dubois.

V drugi tretjini je edini gol zabil Kevin Fiala za 5:0, dobre štiri minute pred koncem je Jake Neighbours za končni izid edini premagal vratarja domačih Cama Talbota (29 obramb). Los Angeles je po deseti zmagi na 16 tekmah sezone peti v celotni ligi.

Preberite še:

Komentarji: