Kopitar s Kralji poražen tretjič v nizu

Naslednja tekma Anžeta Kopitarja in soigralce čaka v noči na nedeljo, ko bodo gostovali v Calgaryju.
Fotografija: Za kralje je bil to tretji poraz v nizu in deseti zaporedni na gostovanjih. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Za kralje je bil to tretji poraz v nizu in deseti zaporedni na gostovanjih. FOTO: Usa Today Sports

Hokejisti Los Angelesa so v tekmi lige NHL v Edmontonu izgubili z domačo ekipo z 1:2. Za domače sta zadela Leon Draisaitl in Alex Chiasson, za goste, pri katerih slovenski zvezdnik Anže Kopitar ni dobil nobene točke za gol ali podajo, pa je bil uspešen le Michael Amadio. Za kralje je bil to tretji poraz v nizu in deseti zaporedni na gostovanjih.

Domači so praktično vse storili že v uvodni tretjini, ko so dosegli oba zadetka. Z novo zmago se je Edmonton vrnil v vodstvo pacifiške skupine. K uspehu je s 35 obrambami delež prispeval tudi vratar Mikko Koskinen, ki je dobil novo priložnost po slabi predstavi na prejšnji tekmi z Ottawo, ko je ob le 12 strelih trikrat spustil plošček v mrežo.

»Zoprno je, ko izgubiš takšno tekmo. Nismo igrali slabo, bili smo enakovredni v vseh tretjinah, a smo dobili dva gola z igralcem manj. Mi smo imeli priložnosti, a plošček preprosto ni šel v mrežo,« je dvoboj ocenil napadalec kraljev Blake Lizotte. Naslednja tekma Kopitarja in soigralce čaka v noči na nedeljo, ko bodo gostovali v Calgaryju.

Naslednja tekma Kopitarja in soigralce čaka v noči na nedeljo, ko bodo gostovali v Calgaryju. FOTO: Codie Mclachlan/Afp
Naslednja tekma Kopitarja in soigralce čaka v noči na nedeljo, ko bodo gostovali v Calgaryju. FOTO: Codie Mclachlan/Afp


Z 2:1 se je končala tudi tekma v New Jerseyju, a šele po kazenskih strelih, mož odločitve pa je bil novinec v NHL Kirby Dach. V peti seriji kazenskih strelov je Chicagu zagotovil zmago. »Želi dosegati gole, želi zmagovati. Prav takšne igralce potrebuješ v takšnih situacijah, ker so dovolj samozavestni, da nekaj naredijo za ekipo,« je šele 18-letnega igralca pohvalil trener Jeremy Colliton. Uspeh je nato potrdil Corey Crawford, ki je ubranil strel Jacka Hughesa in poskrbel za svojo 250. zmago v ligi.

Montreal je prav tako slavil z 2:1, 67 sekund pred koncem tekme z New York Rangers je za zmagoviti gol poskrbel Nate Thompson. Za Montreal je to druga zmaga v zadnjih treh tekmah, potem ko je prekinil osem tekem dolg niz neuspehov.
Tesno je bilo tudi v Anaheimu, kjer je domača ekipa izgubila z Washingtonom z 2:3. Odločilni zadetek je za goste dosegel Jakub Vrana. Washington je tako turnejo v gosteh končal s štirimi zmagami na štirih tekmah, preostala zadetka sta sinoči dosegla Travis Boyd in Jevgenij Kuznjecov, Braden Holtby pa je imel 24 obramb.

Komentarji: