Kopitar z golom in podajo prispeval k preobratu (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so tudi po zaslugi kapetana Anžeta Kopitarja premagali St. Louis Blues s 4:3.
Fotografija: Takole je Anže Kopitar prišel do svojega 12. zadetka v sezoni. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Takole je Anže Kopitar prišel do svojega 12. zadetka v sezoni. FOTO: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings se bodo nekoliko mirneje odpravili na enajstdnevni tekmovalni premor, potem ko so v severnoameriški ligi NHL na domačem ledu po preobratu s 4:3 premagali St. Louis Blues. Vratar Jonathan Quick je zaustavil 33 strelov, s svojim 12. golom to sezono in podajo se je izkazal tudi kapetan Kraljev Anže Kopitar.

Quick je v Staples Centru prišel do svoje 302. zmage v karieri, s čimer je četrti najboljši med ameriškimi vratarji. »Gre za simpatičen mejnik, a v resnici mi le skušamo spet ujeti svoj ritem in se vrniti v bitko za končnico,« je po tekmi dejal Quick.
Kralji so v soboto kar z 1:7 izgubili proti Coloradu, v prvi tretjini pa so proti St. Louisu že zaostajali z 0:2. Nato so uspeli izenačiti na 3:3, potem pa  jih je sredi tretje tretjine branilec Paul LaDue popeljal v vodstvo. Kralji so prvič po 28. oktobru lani prišli do zmage, potem ko so med tekmo zaostajali za dva zadetka.

»Morda nam ni uspel takšen začetek, kot smo si ga želeli, a smo udarili nazaj in si priborili zmago,« je po tekmi dejal Kopitar, ki je še petič zapored proti St. Louis Blues dosegel vsaj točko. »Četudi smo v prvi tretjini zaostajali, smo si vseeno priigrali kar nekaj priložnosti, le ni nam jih uspelo izkoristiti. A verjeli smo vase, vztrajali in uspelo nam je delo opraviti do konca,« je še dejal slovenski zvezdnik lige NHL.



Tudi Tyler Toffoli je k zmagi prispeval gol in podajo, z dvema podajama se je pri Kraljih izkazal tudi Brendan Leipsic. Za goste, ki so pred tem dobili sedem od 11 tekem v gosteh, so zadeli Mackenzie MacEachern, Oskar Sundqvist in Ryan O'Reilly.

Kralji bodo zdaj počivali do 2. februarja, vmes bo premor za tekmo zvezd, nov cikel šestih zaporednih gostovanj pa bodo začeli v New Yorku, ko bodo gostovali pri Islanders.
 

Preberite še:

Komentarji: