Kopitar z izjemnim kazenskim strelom dvignil dvorano na noge (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so se razveselili druge zaporedne zmage, s 4:3 so odpravili Račke iz Anaheima.
Fotografija: Anže Kopitar je v loteriji edini zadel, Jonathan Quick pa zaklenil mrežo. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar je v loteriji edini zadel, Jonathan Quick pa zaklenil mrežo. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Reuters

Los Angeles – Resda se Hrušičan Anže Kopitar v dvoboju najnižje uvrščenih moštev na razpredelnici zahodne konference hokejske lige NHL, Los Angelesa in Anaheima, v rednem delu ali podaljšku ni vpisal med strelce ali podajalce, vseeno pa je bil ključni mož zmage Kraljev pred 18.230 gledalci v dvorani Staples Center s 4:3. V seriji kazenskih strelov je bil namreč edini uspešen, njegova mojstrovina pa je dvignila na noge tudi navijače, ki v tej sezoni res niso imeli prav veliko razlogov za zadovoljstvo.


Kopitarjeva mojstrovina


Kapetan zmagovalnega moštva je namreč zadrsal proti desni vratnici in tja zvabil tudi nasprotnikovega vratarja Ryana Millerja, nato pa stegnil palico, kolikor jo je lahko, in plošček pospravil mimo čuvaja mreže, ki je bil že na kolenih. Tako je v dvoboju zasukov zadržal poln plen doma, kar je bilo, glede na videno na ledni ploskvi, tudi zasluženo, saj so bili Kralji precej podjetnejši v napadu, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov – 30:20. Zmagali so drugič zapovrstjo, kar se jim je posrečilo šele petič v sezoni.


V končnico ne morejo več


Zdaj imajo pred zadnjimi osmimi dvoboji rednega dela – prihodnje tri bodo odigrali na gostovanjih, prvega v noči na torek pri vodilnem moštvu zahoda Calgaryju – deset točk zaostanka za predzadnjimi Rački, medtem ko izločilnih bojev niti teoretično ne morejo več ujeti, saj za osmouvrščenim Coloradom zaostajajo že 18 točk. Kopitar je sicer sinoči na ledu prebil kar 26 minut in v tem času štirikrat neuspešno sprožil proti tekmečevemu golu, obenem pa že v peti minuti izsilil izključitev Maxa Jonesa, po kateri je Los Angeles zadel za vodstvo z 1:0.
 

Preberite še:

Komentarji: