Kopitar znova med najzaslužnejšimi za uspeh Kraljev (VIDEO)

Hokejisti iz Los Angelesa so v gosteh s 3:2 presenetili favorizirane igralce kluba Winnipeg Jets.
Fotografija: Slovenski kapetan Anže Kopitar je zabil zmagoviti gol za Los Angeles Kings na tekmi proti Winnipeg Jets. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Slovenski kapetan Anže Kopitar je zabil zmagoviti gol za Los Angeles Kings na tekmi proti Winnipeg Jets. FOTO: Usa Today Sports

Ljubljana – Hokejisti moštva Los Angeles Kings so si priigrali še drugo zaporedno in skupno četrto zmago v tej sezoni NHL (ob petih porazih), potem ko so v gosteh s 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) strli odpor Winnipeg Jets. Med najzaslužnejšimi za uspeh Kraljev je bil znova slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je v 46. minuti zabil zmagoviti gol za zasedbo iz Los Angelesa.

Gostje so bolje odprli tekmo in z golom Kanadčana Austina Wagnerja v 11. minuti vodili z 1:0. Na 1:1 je šest minut pozneje izenačil Američan Kyle Connor. Kralji so se znova veselili v 25. minuti, ko je v polno zadel Kanadčan Kurtis MacDermid. Njihovo vodstvo je tokrat trajalo osem minut, ko je izid poravnal Danec Nikolaj Ehlers.


V zadnji tretjini pa je – kot že omenjeno – stvari na svoje postavil Kopitar, ki je s svojim četrtim golom v sezoni utišal več kot 15.000 gledalcev v razprodani dvorani Bell MTS Place v Winnipegu. Slovenskega asa so razglasili za drugega najboljšega igralca tekme, prvi zvezdnik dvoboja je bil domači vratar Connor Hellebuyck, ki je zbral 38 obramb.

Drugi izidi – Boston Bruins : Toronto Maple Leafs 4:2, Buffalo Sabres : San Jose Sharks 4:3 – po podaljšku, Florida Panthers : Pittsburgh Penguins 4:2, New York Rangers : Arizona Coyotes 2:3 – po podaljšku, Detroit Red Wings : Vancouver Canucks 2:5, Nashville Predators : Anaheim Ducks 6:1, Minnesota Wild : Edmonton Oilers 3:0, Chicago Blackhawks : Vegas Golden Knights 1:2 – po kazenskih strelih, Calgary Flames : Washington Capitals 3:5.
 

Komentarji: