Kopitarjev gol premalo za tretjo zmago nad Vegasom (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so v zadnjem dvoboju v koledarskem letu na domačem ledu pokleknili z 1:4.
Fotografija: Anže Kopitar je edini med Kralji našel ploščku pot v mrežo. FOTO: Stephen R. Sylvanie/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar je edini med Kralji našel ploščku pot v mrežo. FOTO: Stephen R. Sylvanie/Reuters

Los Angeles – Po štirih zaporednih zmagah, ki so nakazovale, da so se vendarle izvili iz rezultatskega krča, so hokejisti moštva Los Angeles Kings sinoči v ligi NHL vnovič vpisali poraz, s katerim ostajajo povsem na dnu razpredelnice zahodne konference. Pred 18.230 gledalci v domači dvorani Staples Center so priznali premoč finalistu minule sezone Vegasu, ki je bil boljši s 4:1.


Kralji po dveh zmagah praznih rok


Moštvi sta si stali nasproti že tretjič v zadnjih treh tednih, Kralji so prvič ostali praznih rok, Zlati Vitezi so se jim maščevali za poraz v podaljšku na predbožični večer na njihovem ledu. Sinoči je bila prva polovica tekme izenačena tudi rezultatsko, v nadaljevanju pa so na ploskvi zagospodarili gostitelji (razmerje strelov v zadnjem delu kar 16:8), česar pa niso znali unovčiti.


Kopitar na pravem mestu


Edini gol za Los Angeles, za izenačenje na 1:1, je tik pred odhodom na prvi odmor dosegel kapetan, 31-letni Hrušičan Anže Kopitar, ki je sireno prehitel za pičlih pet sekund. Po strelu Seana Walkerja se je znašel na pravem mestu pred vrati in plošček ob nemočnem vratarju Malcolmu Subbanu, ki je dobil priložnost namesto standardnega Marc-Andreja Fleuryja, rutinsko pospravil v mrežo.


Le še gol do tristotice


Kopitar, ki je na ledu prebil 22 minut in v tem času dvakrat sprožil proti nasprotnikovim vratom, se je med strelce vpisal devetič v sezoni (ob tem ima še 16 podaj), zdaj mu do okrogle tristotice doseženih zadetkov v rednem delu sezone manjka le še eden. Novo priložnost bo imel že na novega leta dan, ko bodo Kralji gostovali pri ekipi Colorada, ki bo skušala prekiniti niz štirih zaporednih porazov.
 

Komentarji: