Kopitarjeva mojstrovina in gladka zmaga Kraljev (VIDEO)

Hrušiški hokejist se je ob zmagi Los Angelesa (4:1) med strelce vpisal ob igralcu manj na ledu.
Fotografija: Anže Kopitar je zadel tretjič v sezoni. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar je zadel tretjič v sezoni. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Reuters

Po treh zaporednih porazih v ligi NHL so se hokejisti moštva Los Angeles Kings vendarle vrnili v zmagovalne tirnice. Enako kot že prejšnji teden so bili že drugič v sezoni, le da tokrat na domačem ledu dvorane Staples Center, uspešnejši od Calgaryja, le da sinoči zmage niso ujeli v podaljšku, temveč gladko že v rednem delu (4:1). V osmem obračunu so tretjič ulovili poln plen.


Že v 29. minuti 4:0


Še preden se je tekma prevesila v drugo polovico, so Kralji vodili s 4:0, odlično so predvsem odprli prvi dve tretjini: v uvodni je Tyler Toffoli zadel v 75. sekundi, v drugi pa Jeff Carter že v prvem napadu v 16. sekundi. Preden je na 4:0 ob številčni premoči povišal Ilja Kovaljčuk, se je med strelce vpisal tudi kapetan, slovenski as Anže Kopitar, ki je bil uspešen celo ob igralcu manj na ledni ploskvi.


Tretjič v sezoni


Pozoren je bil pri nasprotnikovem napadu, odvzel plošček in oddrsal v samostojni protinapad, ki ga je rutinirano zapečatil z odličnim zadetkom. Hrušiški center, ki je na ledu prebil standardnih 20 minut in 28 sekund in v tem času štirikrat preizkusil reflekse tekmečevih čuvajev mreže in moral enkrat na kazensko klop, je bil tako uspešen tretjič v sezoni, s še šestimi asistencami je trenutno pri devetih točkah.

Anže Kopitar je v 20 minutah štirih sprožil v okvir vrat. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Reuters
Anže Kopitar je v 20 minutah štirih sprožil v okvir vrat. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Reuters


Štiri zaporedna gostovanja


Poraz hokejistov Calgaryja, ki so neuspešno lovili tretjo zaporedno zmago, je dve minuti pred koncem ublažil Šved Mikael Backlund. Da je zmaga zasluženo ostala doma, pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov, 36:24 v korist Los Angelesa, ki ga zdaj čaka niz štirih zaporednih gostovanj do konca meseca. Najprej se odpravljajo v Winnipeg, kjer jih bo v noči na sredo pričakala zasedba, ki je v zadnjih treh dvobojih izgubila.

Preberite še:

Komentarji: