Kopitarjeva podaja ni pomagala končati agonije Kraljev (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa ostajajo najslabše moštvo v ligi NHL po sinočnjem domačem porazu z Vancouvrom (2:4).
Fotografija: Anže Kopitar je zdaj pri 10 točkah v sezoni. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar je zdaj pri 10 točkah v sezoni. FOTO: Jayne Kamin-Oncea/Reuters

Los Angeles – Hokejisti moštva Los Angeles Kings se z manj kot tretjinskim uspehom zlepa ne morejo povzpeti z dna razpredelnice zahodne konference lige NHL, še enega v nizu porazov pa so vpisali sinoči, ko so morali na ledni ploskvi domače dvorane Staples Center na kolena pred Vancouvrom (2:4), ki je tako vendarle prekinil serijo kar osmih zaporednih porazov, od tega šestih na gostovanjih. Nov izziv čaka Kralje že v noči na jutri, ko bodo izrekli dobrodošlico Naftarjem iz Edmontona, ki v tej sezoni ravno tako niso pretirano prepričljivi.


Kopitar podajalec


Potem ko se v uvodni tretjini mreži nista zatresli, so v drugi gostje dvakrat vodili (prvič v sezoni sta se med strelce vpisala Adam Gaudette in Sam Gagner), domači pa so jih dvakrat ujeli. V 28. minuti je številčno premoč unovčil Drew Doughty, med podajalci pa se je znašel tudi Hrušičan Anže Kopitar, ki je tako zdaj pri desetih točkah v sezoni za šest golov in štiri asistence. Še pred odhodom na odmor je izid poravnal Matt Luff, odločilna je bila torej zadnja tretjina. V njej se je najprej Elias Pettersson dokopal do že trinajstega zadetka v sezoni.


Z dvema igralcema več v polju ni šlo


Nato so dobili Kralji tri minute pred koncem izjemno priložnost za izenačenje, saj je moral na nasprotni strani zaradi izbijanja ploščka prek ograde na kazensko klop Alexander Edler. Domači trener Willie Desjardins je z ledu potegnil še vratarja Calvina Petersena, tako da je imel Los Angeles v polju celo dva igralca več, česar pa ni znal izkoristiti – celo nasprotno. Njegovo neučinkovitost je po prestreženem ploščku 79 sekund pred zadnjim piskom sirene učinkovito kaznoval Tyler Motte, ki je že drugič v sezoni zadel z igralcem manj.


V sredo povratni dvoboj


Kopitar je na ledni ploskvi prebil največ časa med vsemi napadalci na tekmi, skoraj 23 minut, v tem času torej enkrat podal, medtem ko sprožil ni. Zasluženost zmage gostov dokazuje razmerje strelov v okvir vrat – 29:22 v njihovo korist, največja razlika je bila v drugi tretjini (kar 14:6). Doughtyjev gol je bil prvi po 16 neuspešnih priložnostih Kraljev ob številčni premoči. Vancouvrov švedski novinec Pettersson, ki je prejšnji teden dopolnil 20 let, je enajsti najboljši strelec v dosedanjem delu sezone. Moštvi se bosta sicer v povratnem dvoboju v Kanadi udarili že v sredo.
 

Preberite še:

Komentarji: