Točka krepko premalo za zmago, a dovolj za velikana

V NHL so Los Angeles Kings prepričljivo izgubili proti Las Vegasu, Anže Kopitar pa je na lestvici najboljših podajalcev prehitel Wayna Gretzkega.
Fotografija: Prvi zvezdnik Los Angelesa Anže Kopitar strelsko ni bil razpoložen, njegovo moštvo pa je imelo luknjasto obrambo. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Prvi zvezdnik Los Angelesa Anže Kopitar strelsko ni bil razpoložen, njegovo moštvo pa je imelo luknjasto obrambo. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports

Po odmoru zaradi povečanega števila okužb z novim koronavirusom so odigrali tri tekme v  ligi NHL. Na led so stopili tudi hokejisti Los Angeles Kings. Ekipa Anžeta Kopitarja je v izgubila proti m domači dvorani izgubila proti moštvu Las Vegas s 3:6.

Slovenski as je prispeval podajo pri prvem golu kraljev, ki ga je za izid 1:2 dosegel Adrian Kempe, s svojo 673. podajo pa je postal drugi najboljši podajalec v zgodovini kluba. Po 1160. tekmi v NHL je za seboj pustil slovitega Wayna Gretzkega. Pred njim je s 757 podajami le še Marcele Dionne.

preostala strelca zadetkov domače ekipe pa sta bila Trevor Moore in Alex Iafallo. Za goste se je med strelce dvakrat vpisal Jonathan Marchessault.

Po vrnitvi na led so ekipe očitno pozabile na obrambe, saj je tudi na preostalih dveh tekmah padlo veliko golov. San Jose je po kazenskih strelih z 8:7 premagal Arizono, vodilna Tampa pa je bila po podaljšku s 5:4 boljša od Montreala.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: