Kopitarjevi Kralji devetič zapored sklonjenih glav (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so ciklus gostovanj zapečatili z novim hudim porazom proti Carolini (1:6).
Fotografija: Andrej Svečnikov je padel pred Anžetom Kopitarjem, Carolina pa ne pred Los Angelesom. FOTO: James Guillory/Reuters
Odpri galerijo
Andrej Svečnikov je padel pred Anžetom Kopitarjem, Carolina pa ne pred Los Angelesom. FOTO: James Guillory/Reuters

Raleigh – Hokejisti moštva Los Angeles Kings so se očitno vnaprej vdali in se mnogo predčasno samoizločili iz boja za končnico lige NHL, za katero zdaj, 19 dvobojev pred koncem rednega dela sezone, zaostajajo že za velikih 15 točk. Resda bodo imeli zdaj v devetih od prihodnjih enajstih obračunov prednost domače ledne ploskve v dvorani Staples Center, a so v takšnem rezultatskem krču, da jih bržkone niti to ne bo predramilo. Sinoči so morali na kolena že devetič zapovrstjo.


Najdaljši niz v ligi


Kralji so gostovali četrtič zapored in pred 13.042 gledalci v dvorani PNC Arena priznali premoč Carolini, ki je bila prepričljivo boljša s 6:1, s čimer se še drži nad vodo v srditi bitki za izločilne boje, trenutno je namreč sedma na razpredelnici vzhodne konference, toda z zgolj točko naskoka pred devetouvrščenim Columbusom, ki ima za nameček še tekmo manj. Los Angeles je, po drugi strani, še naprej zadnji na zahodu s ta hip najdaljšim nizom porazov med vsemi udeleženci lige NHL.


6:0 že po 35 minutah


Sinoči ni bilo niti najmanjšega dvoma o zmagovalcu. Carolina je bila podjetnejša v napadu (razmerje sproženih strelov 34:23) in je že v 35. minuti, potem ko sta padla še dva gola v razmaku 40 sekund, vodila s 6:0. Gostje so lahko hud poraz le še ublažili, osem minut pred koncem se je med strelce vpisal Dustin Brown. Podobno kot že prejšnji teden ob podobno težkem porazu s Florido (1:6) je trener v začetku zadnje tretjine med vratnice namesto nerazpoloženega Jonathana Quicka poslal Jacka Campbella, ki je zbral 14 obramb in ostal nepremagan.


Kopitar brez prispevka


V vrstah poražencev je kapetan Anže Kopitar na ledu prebil malce manj časa kot običajno, slabih 19 minut, in v tem čas trikrat preveril reflekse nasprotnikovega vratarja Petra Mrazeka, toda neuspešno. Pri zmagovalcih je edini dvakrat zadel branilec Dougie Hamilton, ki je za nameček prispeval še podajo. Zdaj Kralje čakajo štirje zaporedni domači dvoboji, prvi že v noči na petek z Zvezdami iz Dallasa, ki na sedmem mestu zahoda ravno tako še nimajo zagotovljene končnice.


Razmerje golov 21:38


Los Angeles je imel v zadnjem obdobju porazov razliko v golih kar 21:38 in je v sedmih od devetih dvobojev prejel po vsaj štiri gole. »Seveda, vsi smo razočarani, obupani. Izgubili smo devetič zapovrstjo. Vrniti se moramo domov, strniti vrste, zaigrati eden za drugega in si povrniti nekaj ugleda,« je zmajeval z glavo napadalec Trevor Lewis. Trener Willie Desjardins pa je zaščitil hrbet prvemu čuvaju mreže Quicku: »Ni pošteno, da krivimo le njega. Boljši bi morali biti v igri pred njim, to je vse.«

Preberite še:

Komentarji: