Kopitarjevi kralji nemočni v San Joseju

Zasedba iz Los Angelesa je zadnja na lestvici v zahodni konferenci.
Fotografija: LOS ANGELES, CALIFORNIA - NOVEMBER 25: Anze Kopitar #11 of the Los Angeles Kings looks on ahead of a game against the San Jose Sharks at Staples Center on November 25, 2019 in Los Angeles, California. Katharine Lotze/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == Foto Katharine Lotze Afp
Odpri galerijo
LOS ANGELES, CALIFORNIA - NOVEMBER 25: Anze Kopitar #11 of the Los Angeles Kings looks on ahead of a game against the San Jose Sharks at Staples Center on November 25, 2019 in Los Angeles, California. Katharine Lotze/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == Foto Katharine Lotze Afp

V kalifornijskem obračunu v severnoameriški ligi NHL so hokejisti iz Los Angelesa ostali praznih rok na gostovanju v San Joseju. Zasedba slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja je izgubila z 1:4 in doživela že deseti poraz na zadnjih dvanajstih medsebojnih tekmah s San Josejem.

V domači zasedbi je prvi gol v ligi NHL dosegel Noah Gregor, Erik Karlsson pa je za zmago prispeval dve podaji. Poleg Gregorja so se med strelce vpisali še Logan Couture, Patrick Marleau in Marc-Edouard Vlasic.

Za zasedbo iz mesta angelov je edini gol dosegel Kyle Clifford, medtem ko je vratar Jonathan Quick zbral 18 obramb. Veliko uspešnejši je bil domači vratar Martin Jones s 33 obrambami.

Zasedba iz Los Angelesa je zadnja na lestvici v zahodni konferenci, naslednjo tekmo pa bo igrala v noči na nedeljo, ko bo gostila Winnipeg Jets.
 

NHL, izidi


Boston Bruins - New York Rangers 3:2 (podaljšek)
Anaheim Ducks - Winnipeg Jets 0:3
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 4:1
(Anže Kopitar brez gola in podaje v 16:49 minute za LA Kings)
Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche 2:5
Minnesota Wild - Ottawa Senators 7:2
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 6:4
Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 6:1
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 4:3 (podaljšek)
Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes 2:1 (kazenski streli)
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 5:2
Carolina Hurricanes - Nashville Predators 0:3
Dallas Stars - St. Louis Blues 1:3

Komentarji: