Kopitarjevi Kralji porazov ne štejejo več (VIDEO)

Razglašeni hokejisti Los Angelesa so morali na gostovanju priznati premoč tudi Arizoni (4:2).
Fotografija: Anže Kopitar in soigralci so morali spet na kolena. FOTO: Kirby Lee/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar in soigralci so morali spet na kolena. FOTO: Kirby Lee/Reuters

Phoenix – Porazom hokejistov moštva Los Angeles Kings v ligi NHL kar ni videti konca. Sinoči so šli na kolena tretjič zapovrstjo in trinajstič v zadnjih 14 dvobojih, s čimer so vse trdneje prikovani na dno razpredelnice zahodne konference in bodo tam bržkone tudi ostali, saj imajo do konca zgolj še 14 dvobojev. Do predzadnjega Anaheima, ki ima odigrano tekmo več, jih namreč loči sedem točk, do osmouvrščene Minnesote, ki še drži za rep napredovanje v izločilne boje, pa kar 18 točk.


Dvoboj preobratov


Sinoči so Kralji pokleknili tudi pred 14.976 gledalci v dvorani Gila River Arena, domača Arizona jih je odpravila s 4:2. Bil je to dvoboj preobratov: Gostitelji so že v prvi polovici prve tretjine vodili z 2:0. Najprej je številčno premoč kronal Christian Dvorak, ki se je v svojem šele šestem nastopu v sezoni prvič vpisal med strelce, le dve minuti pozneje je Arizona zadela celo, ko je imela na ledni ploskvi igralca manj. Uspešen je bil znanec iz lige EBEL, Avstrijec Michael Grabner.


Šved zadel ob prvencu


Gostje so še pravočasno strnili vrste in v drugem delu najprej znižali po zaslugi Adriana Kempeja, v začetku zadnjega pa tudi izenačili prek 21-letnega Šveda Carla Grundströma, ki je zadel že v svojem krstnem nastopu v NHL. Ko se je zdelo, da so Kralji v naletu, sta jih v drugi polovici zadnje tretjine utišala ista igralca kot že v prvi, torej Dvorak in Grabner.


Kopitar brez učinka


Pri poražencih, ki so bili celo nekoliko več pri strelu (razmerje 36:32, zgolj v zadnji tretjini kar 18:8), je kapetan Anže Kopitar na ledu prebil nekoliko manj časa kot običajno, 18 minut in pol, enkrat ustrelil na gol, svoje statistike pa ni oplemenitil. Zdaj Kralje še eno gostovanje pred petimi zaporednimi domačimi dvoboji čaka že jutri pri sosedih na lestvici, Račkih iz Anaheima.

Preberite še:

Komentarji: