Kopitarjevi kralji znova na vrhu

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v ligi NHL premagali Calgary Flames s kar 8:2 in se na vrhu lestvice na zahodu izenačili z Las Vegasom.
Fotografija: Los Angeles z zmago nadaljuje uspešen niz, saj so Kopitar in soigralci na zadnjih desetih tekmah dosegli osem zmag, dvakrat pa osvojili točko. FOTO: Jonathan Hui/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Los Angeles z zmago nadaljuje uspešen niz, saj so Kopitar in soigralci na zadnjih desetih tekmah dosegli osem zmag, dvakrat pa osvojili točko. FOTO: Jonathan Hui/Usa Today Sports

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL premagali Calgary Flames s kar 8:2 in se na vrhu lestvice na zahodu izenačili z Las Vegasom, a imajo kralji tekmo več. Proti Calgaryju je svojo strelsko statistiko izboljšal tudi Anže Kopitar, ki je v 12. minuti s podajo pomagal pri golu Drewa Doughtyja.

Prvi del so gostitelji dobili s kar 4:0, praktično pa je bila tekma odločena v drugem delu, ko je za 6:1 dvakrat zadel Adrian Kempe. Dva gola na tekmi, prvega in zadnjega, je dosegel tudi Šved Carl Gundrunsson.

Kako prepričljiva je bila premoč ekipe iz Kalifornije, kaže tudi podatek o strelih na gol – 38:18 v korist Los Angelesa.

Los Angeles z zmago nadaljuje uspešen niz, saj so Kopitar in soigralci na zadnjih desetih tekmah dosegli osem zmag, dvakrat pa osvojili točko.

Zdaj ekipo čaka krajši premor do sobote, nato pa zaporedni tekmi proti Winnipegu in St. Louisu ter v nadaljevanju kanadska turneja.

Edmonton je v dvoboju s San Josejem trikrat zaostajal, na koncu pa po podaljšku z zmago s 5:4 osvojil pomembni točki v boju za končnico. Za domače je dvakrat zadel Matthias Ekholm, za goste pa Erik Karlsson. Tekmo je v 65. minuti odločil Darnell Nurse.

Colorado je s 5:0 premagal Chicago in dosegel šesto zaporedno zmago. Dva gola je dosegel Denis Malgin, blestel pa je v Bolgariji rojeni vratar Aleksandar Georgijev s 27 obrambami. Georgijev je letos že na peti tekmi ostal nepremagan. Colorado je na četrtem mestu zahoda in ima enako število točk kot šesti Edmonton.

Florida je s 5:2 slavila zmago v Detroitu in je osma na vzhodu. Ottawa, deseta ekipa vzhoda, je po zmagi pri devetouvrščenem Pittsburghu z 2:1 zmanjšala razliko in utrdila položaj na mestih za dodatne tekme za končnico.

Preberite še:

Komentarji: