Kopitarjevi Kralji že 16 točk za izločilnimi boji (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so morali na domačem ledu premoč priznati Montrealu (1:3).
Fotografija: Sedmica na čeladi Anžeta Kopitarja je bila v spomin na nedavno preminulo legendo NHL Teda Lindsaya. FOTO: Kirby Lee/Reuters
Odpri galerijo
Sedmica na čeladi Anžeta Kopitarja je bila v spomin na nedavno preminulo legendo NHL Teda Lindsaya. FOTO: Kirby Lee/Reuters

Los Angeles – Hokejisti moštva Los Angeles Kings so očitno dokončno obupali nad napredovanjem v izločilne boje lige NHL. Potem ko so nazadnje z gladko domačo zmago nad Chicagom (6:3), s katero so vendarle prekinili črn niz desetih zaporednih porazov, dali slutiti, da jim je dovolj razprodaje ugleda in točk, so se sinoči spet vrnili na stara pota. V domačem Staples Centru so morali namreč priznati premoč Montrealu (1:3), nov izziv jih čaka v noči na petek, ko bodo gostili St. Louis.


16 točk za osmim mestom


Kralji dejansko nimajo nobenih možnosti več za preboj v ligaško končnico, saj so z le 24 zmagami iz 66 obračunov krepko zadnji na razpredelnici zahodne konference, za osmouvrščeno Minnesoto, ki je resda že odigrala en obračun več, pa zaostajajo 16 točk. Glede na to, da jim je do konca rednega dela sezone ostalo zgolj še 16 dvobojev, je jasno, da takšnega zaostanka ne morejo več izničiti. Sploh upoštevaje dejstvo, da več kot štirikrat zapovrstjo v sezoni še niso zmagali.


Manj strelov, več golov


Sinoči je Montreal krvavo potreboval zmago in novi dve točki, saj se na mejnem osmem mestu lestvice vzhodne konference srdito bori za končnico. Čeravno je zbral manj sproženih strelov kot tekmec (24:27), je v vsaki tretjini enkrat spravil Jonathana Quicka na kolena: v prvi je bil – tridesetič v sezoni – uspešen Brendan Gallagher, v drugi Jordan Weal, v 41. sekundi zadnje pa še Shea Weber, ki se je med strelce vpisal desetič. Los Angeles je lahko sredi tretjega dela le ublažil poraz prek Matta Luffa.


Kopitar brez učinka


Kapetan Kraljev, izkušeni Hrušičan Anže Kopitar, tokrat svoje statistike ni oplemenitil in tako ostaja pri 48 doseženih točkah v sezoni za 19 zadetkov in 29 asistenc. Doslej le enkrat, odkar igra v NHL (v sezoni 2012/13), ni ujel petdesetice, tedaj je končal z 42 točkami. Sinoči je na ledni ploskvi prebil standardnih 21 minut in v tem času enkrat preizkusil reflekse čuvaja mreže Careyja Pricea, toda neuspešno.
 

Preberite še:

Komentarji: