Kopitarjevi so ujeli zmagovalni ritem

Hokejisti LA Kings so drugič zapored prišli do zmage v gosteh. Najboljši je bil vratar Cal Petersen, kapetan Anže Kopitar brez točke.
Fotografija: Los Angeles Kings s kapetanom Anžetom Kopitarjem v ospredju so v NHL je ujeli ritem in prvič po treh letih presegli 50 odstotni izkupiček zmag. FOTO: Harrison Barden/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Los Angeles Kings s kapetanom Anžetom Kopitarjem v ospredju so v NHL je ujeli ritem in prvič po treh letih presegli 50 odstotni izkupiček zmag. FOTO: Harrison Barden/Usa Today Sports

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je z Los Angeles Kings v ligi NHL gostoval pri Minnesoti in zmagal z 2:1. To je bila za kralje druga zaporedna zmaga na gostovanjih, kralji pa so prvič po zadnji tekmi sezone 2017/18 več kot 50-odstotni. Prvi mož tekme je bil čuvaj mreže Cal Petersen, ki je zbral 32 obramb.

Prva tretjina je minila brez golov. V drugi pa so kralji prvič to sezono prvi povedli proti tekmecu, ko je po podajah Andreasa Athanasiouja in Jeffa Carterja zadel branilec Kurtis MacDermid. To je bil zanj prvi gol sezone.

V zadnji tretjini je najprej za gostitelje izenačil Joel Eriksson Ek, a je že nekaj minut pozneje za vodstvo ter tudi končno zmago Los Angelesa zadel napadalec Carl Grundstrom, ki se je med strelce vpisal na drugi zaporedni tekmi.

»Dve zaporedni zmagi v gosteh sta za nas velik dosežek. Sicer tokrat ni pritiska velike množice navijačev, a zato gostovanja niso nič manj zahtevna. Mislim, da se bomo domov vrnili zelo samozavestni. Upam, da bomo nadaljevali v tem slogu,« je po tekmi dejal junak večera Petersen.

Kopitar je igral slabih 20 minut tekme, a v statistiko ni vpisal nobene točke.

Naslednja tekma kralje čaka v četrtek prav tako v St. Paulu, ko se bodo še enkrat pomerili z Minnesoto.

Komentarji: