Kopitarju & Co. se končnica čedalje bolj izmika

Hokejisti kluba Tampa Bay Lightning po kazenskih strelih strli odpor moštva Los Angeles Kings.
Fotografija: Anže Kopitar je s soigralci doživel nov poraz. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Anže Kopitar je s soigralci doživel nov poraz. FOTO: Usa Today Sports

Tampa – Čeprav so hokejisti moštva Los Angeles Kings po golih Jeffa Carterja (v 5. minuti) in Kyla Clifforda (7.) na gostovanju pri favorizirani ekipi Tampa Bay Lightning v NHL vodili že z 2:0, to ni bilo dovolj za uspeh. Gostitelji so namreč hitro izničili razliko, dobro minuto pred iztekom rednega dela nadomestili tudi zaostanek z 2:3 in na koncu zmagali po streljanju kazenskih strelov s 4:3 (2:2, 0:0, 1:1).

Za Strele so v rednem delu igre v polno zadeli Alex Killorn (11.), Steven Stamkos (12.) in Nikita Kučerov (59.), za Kralje pa ob že omenjenima Carterju in Cliffordu tudi Dustin Brown (53.). V »loteriji« kazenskih strelov sta mrežo gostov zatresla Brayden Point in Stamkos, za zasedbo iz Los Angelesa pa je bil natančen le Nikolaj Prohorkin.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar v dobrih 22 minutah ni dosegel nobene točke. Proti domačemu vratarju Andreju Vasilevskemu je sprožil štiri strele in z ruskim čuvajem mreže izgubil tudi dvoboj iz oči v oči v kazenskih strelih.

»Imeli smo veliko vzponov in padcev. Razočaran sem, da nismo zadržali prednosti, smo pa prikazali dobro predstavo in tekmecem nudili dober odpor,« je po tekmi razmišljal Todd McLellan, trener Los Angelesa, ki ostaja na predzadnjem mestu pacifiške skupine in obenem zahodne konference v najmočnejši hokejski ligi na svetu.

Drugi izidi – Buffalo Sabres : Vegas Golden Knights 4:2, Columbus Blue Jackets : Boston Bruins 3:0, New York Islanders : Detroit Red Wings 8:2, Pittsburgh Penguins : Minnesota Wild 7:3, Toronto Maple Leafs : New Jersey Devils 7:4, Ottawa Senators : Chicago Blackhawks 2:4 – po podaljšku, Winnipeg Jets : Vancouver Canucks 4:0, Arizona Coyotes : San Jose Sharks 6:3, Colorado Avalanche : Dallas Stars 2:3 – po podaljšku , Edmonton Oilers : Nashville Predators 4:2.

Komentarji: