Koren s tremi zadetki obdržal Olimpijo v igri

Hokejisti Olimpije so v Podmežakli slavili s 4:3 in vsaj še za eno tekmo podaljšali finalno serijo z Jesenicami.
Fotografija: Olimpija je vsaj za tekmo podaljšala finalno serijo.
Odpri galerijo
Olimpija je vsaj za tekmo podaljšala finalno serijo.

Po zmagah na prvih dveh tekmah finala je bilo tokrat v Podmežakli vse pripravljeno za slavje, a se železarjem ni izšlo. Tretjo zmago in 12. zvezdico za naslov državnega prvaka je s tremi zadetki preprečil Gal Koren in Olimpijo obdržal v igri. Ljubljančani so slavili s 4:3.

V prvi tretjini so Jeseničani izkoristili svojo drugo igro z igralcem več, po podaji Gašperja Glaviča je s strelom z modre črte zadel Andrej Tavželj. Odločilna je bila druga tretjina, ko je Ljubljančanom uspel hiter preobrat. Varovanci Jureta Vnuka so se zavedali, da jim teče voda v grlo, nato pa je Gal Koren z zadetkoma v 25. in 26. minuti utišal Podmežaklo, Luka Zorko je šest minut kasneje povišal na 3:1. 

Jeseničani so bili v šoku, a se niso predali, Miha Logar je v 34. minuti kronal izvrstno akcijo in še pred iztekom drugega dela železarje približal na le gol zaostanka. Slabih deset minut pred koncem tekme je sledilo izenačenje, Aleksander Magovac je v nevtralni tretjini odvzel plošček Zorku, po protinapadu je streljal Nik Pem, Tilen Spreitzer je prvi strel še odbil, nato pa je plošček v mrežo pospravil Jaka Sodja. 
 

Koren še tretjič v polno


Olimpija je bila odločena, da se finalna serija še ne bo končala danes zvečer, Gal Koren je po podaji Andreja Hebarja vzel stvari v svoje roke in dopolnil hat-trick. Železarji so v zaključku poizkusili še brez vratarja, a brez uspeha. Olimpija je iz Podmežakle odnesla veliko zmago in serijo podaljšala vsaj do sobote, ko bo v Tivoliju četrta tekma. 

Železarji so se pravočasno pobrali, Miha Logar je z izjemno akcijo ob izteku 34. minuti znižal zaostanek, v 51. minuti pa je sledilo izenačenje. V nevtralni tretjini je Magovac ustavil Zorka, sledil je protinapad in močan strel Pema. Vratar Spreizter je plošček odbil, a je bil na pravem mestu 18-letni Jaka Sodja.
 

Komentarji: