Kraljem ob petem zaporednem porazu v uteho točka

Los Angeles Kings so po kazenskih strelih izgubili proti San Joseju s 3:4. Anže Kopitar dosegel gol in zapravil kazenski strel.
Fotografija: Anže Kopitar je zadel še na drugi zaporedni tekmi, Kralji pa so se morali zadovoljiti s točko. FOTO: Kevork Djansezian/AFP
Odpri galerijo
Anže Kopitar je zadel še na drugi zaporedni tekmi, Kralji pa so se morali zadovoljiti s točko. FOTO: Kevork Djansezian/AFP

Hokejisti Los Angelesa nadaljujejo s slabimi rezultati v ligi NHL. Tokrat so na domačem ledu po kazenskih strelih izgubili proti San Joseju s 3:4 in doživeli že peti zaporedni poraz.

Kraljem je ob novem neuspehu v uteho vsaj to, da so po štirih zaporednih ničlah tokrat osvojili vsaj točko, s katero pa ostajajo na zadnjem mestu zahodne divizije.

Kapetan Los Angelesa Anže Kopitar je zadel še na drugi zaporedni tekmi in svoj izkupiček točk v sezoni povečal na 15 (3+12), žal pa je neuspešno izvedel kazenski strel.

San Jose je imel več od igre v prvi tretjini, Timo Meier (2. minuta) in Logan Couture (18.) sta zadela za vodstvo z 2:0.

Kraljem iz Los Angelesa je uspel preobrat. Začel ga je Kopitar z golom v 28. minuti, dokončal pa ga je Dustin Brown z goloma v 38. in 51. minuti.

A Morski psi so se rešili v izdihljajih tekme, 45 sekund pred iztekom rednega dela je iz bližine zadel Evander Kane
Vratar San Joseja Martin Jones je ustavil 24 strelov ter kazenska strela Kopitarja in Vilardija. FOTO: Kevork Djansezian/AFP
Vratar San Joseja Martin Jones je ustavil 24 strelov ter kazenska strela Kopitarja in Vilardija. FOTO: Kevork Djansezian/AFP


Naposled so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Pri domačih so bili neuspešni Kopitar, Lias Andersson in Gabriel Vilardi, gostom pa je zmago priboril Logan Couture.

 



Rezultati lige NHL
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 3:4 (Kopitar gol in 3 streli v 22:14) * po kazenskih strelih
Florida Panthers - Detroit Red Wings 2:1
Ottawa Senators - Edmonton Oilers 2:3
Dallas Stars - Chicago Blackhawks 1:2 *po podaljšku
Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 1:6
Calgary Flames - Winnipeg Jets 3:2
Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks 5:4

Prestavljeno
Washington Capitals - Philadelphia Flyers
Minnesota Wild - St. Louis Blues
Colorado Avalanche - Arizona Coyotes

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: