Kraljev ni rešil niti razpoloženi Campbell (VIDEO)

Hokejisti Los Angeles Kings so na gostovanju v Las Vegasu izgubili z 2:0, rešilo jih ni niti 46 obramb Jacka Campbella. 
Fotografija: Jack Campbell je bil izvrsten v vratih Los Angelesa. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Jack Campbell je bil izvrsten v vratih Los Angelesa. FOTO: Reuters

Kralji iz Los Angelesa tudi novega koledarskega leta niso začeli dosti bolje, kot so starega končali. Izgubili so še drugič na zadnjih treh tekmah, tokrat proti lanskim finalistom lige Las Vegasu. Junaka zmage sta bila Brandon Pirri s svojim šestim zadetkom na zadnjih sedmih tekmah in vratar Marc-Andre Fleury, ki je zadržal vseh 17 strelov Los Angelesa. 

Las Vegas je sicer precej nadigral Kralje, sprožili so kar 48 zadetkov proti vratom Jacka Campbella, ki se je po poškodbi kolena vrnil na parket in takoj branil izjemno. Težave Los Angelesa so spet tičale v neučinkovitem napadu, piko na i zmagi Las Vegasa pa je s strelom v prazno mrežo ob koncu tekme postavil Alex Tuch.Anže Kopitar je na ledu preživel dobrih 21 minut in v tem času dvakrat sprožil proti vratom Fleuryja. 

V središču pozornosti v NHL je bila tradicionalna zimska klasika na novega leta dan, ki so jo tokrat odigrali na slovitem nogometnem štadionu univerze Notre Dame. Pomerili so se hokejisti Bostona in Chicaga, Boston je na koncu slavil s 4:2 v tekmi, ki je ponudila praktično vse, kar hokej lahko ponudi.

Na razprodanih tribunah je tekmo spremljalo kar 76126 gledalcev, kar je druga največja številka v zgodovini lige NHL.

Komentarji: