Kralji do zmage v Montrealu, pretepaški kaos v Nashvillu (VIDEO)

Hokejisti Los Angeles Kings so drugo zmago v sezoni dosegli proti Montrealu, zmagali so s 3:0. 
Fotografija: Kralji so v Kanadi prišli do zanesljive zmage. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kralji so v Kanadi prišli do zanesljive zmage. FOTO: Reuters

Hokejisti Los Angelesa so nadaljevali s solidnimi predstavami na začetku nove sezone v ligi NHL, v četrtem poizkusu so prišli do druge zmage, dosegli so jo proti Montrealu. V Kanadi so zmagali s 3:0, Anže Kopitar je na ledu preživel dobrih 22 minut, a se tokrat ni vpisal med strelce in podajalce in ni obogatil svoje bere točk. 

Junaka sta bila tokrat Jeff Carter, ki je dosegel gol in prispeval še dve podaji, blestel pa je tudi vratar Jack Campbell, ki je zadržal kar 40 domačih strelov in prvič v karieri v NHL ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Zadetka za zmago s 3:0 sta prispevala še Adrian Kempe in Michael Amadio. 



Kralji bodo naslednjo tekmo odigrali v noči na soboto, ko bodo vnovič igrali na kanadskem ledu, tokrat jih čaka Ottawa.
 

V Nashvillu v ospredju pretep


Včasih so bili obračuni s pestmi sestavni del hokejskih tekem, tudi v NHL, a so sodniki iz leta v leto postali strožji in pravih pretepov praktično ni več. V noči na petek pa so bili tudi sodniki brez moči, ko so se razvnele strasti v Nashvillu, kjer je gostoval Winnipeg. 

Naenkrat se je steplo kar šest hokejistov, čelade in rokavice so letele po tleh, bržkone pa jih čaka tudi kazen s strani NHL. Tekmo je sicer dobil Nashville s 3:0, spet je blestel finski vratar Pekka Rinne. 

Preberite še:

Komentarji: