Kralji nasuli San Joseju šest golov in prekinili niz porazov

Los Angeles Kings so po petih zaporednih porazih visoko premagali San Jose s 6:2. Kopitar z golom in asistenco.
Fotografija: Anže Kopitar je bil strelec prvega gola in podajalec pri zadnjem golu Kraljev. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Anže Kopitar je bil strelec prvega gola in podajalec pri zadnjem golu Kraljev. FOTO: Gary A. Vasquez/Usa Today Sports

Kralji iz Los Angelesa so se na domači tekmi znesli nad San Josejem, ga premagali z visokih 6:2 in končno prekinili niz petih zaporednih porazov.

Los Angeles je na zmago čakal vse od 26. januarja, zavoljo slabega niza pa je bil prikovan na samo dno zahodne divizije, tokrat pa je s četrto zmago sezone ujel svojega današnjega tekmeca.

Pri zmagi je imel pomembno vlogo kapetan Anže Kopitar z golom in asistenco. Bil je strelec prvega gola na tekmi in podajalec pri zadnjem. Na skupno 13 tekmah sezone je vknjižil 17 točk (4 goli in 13 asistenc), kar ga uvršča na šesto mesto najučinkovitejših igralcev v ligi.

Hrušičan je v tretji minuti tekme začel strelski pohod Kraljev, ko je ob igralcu več z leve strani neubranljivo zadel v daljši kot, Martin Jones je bil brez moči.



Domači so zatem dosegli še dva zaporedna gola, Carl Grundström (10. minuta) in Austin Wagner (13.) sta povišala na 3:0, za San Jose pa je v 17. minuti izid znižal Tomaš Hertl.

Isti igralec je v 38. minuti izkoristil številčno premoč in svoje moštvo povsem približal (2:3).

A s tem je le razjezil Kralje, ki so v zadnjih 20 minutah zadeli trikrat. Jaret Anderson-Dolan je zadel v 45. minuti, Alex Iafallo v 46. minuti ob igralcu več, za končnih 6:2 pa je le 58 sekund kasneje po podaji Kopitarja in Drewa Doughtyja​ z leve strani zadel Jeff Carter.


 

Edmonton, Calgary in Winnipeg uspešni v severni diviziji


V noči s četrtka na petek so bile v severni diviziji, v kateri tekmujejo samo kadanske ekipe, odigrane tri tekme. 

Drugouvrščeni Montreal je moral priznati premoč Edmontonu z 0:3. Vratar Mike Smith je ustavil vseh 38 strelov, zadeli pa so Jujhar KhairaDarnell Nurse in Tyson Barrie.

Zadnjeuvrščena Ottawa je izgubila četrtič zapored, Winnipeg je bil boljši s 5:1. Za visoko zmago so zadeli Paul StasnyNikolaj EhlersBlake WheelerMathieu Perreault in Neal Pionk. Častni zadetek Ottawe je dosegel Josh Norris.

Calgary je na gostovanju s 3:1 premagal tretjeuvrščeni Vancouver. Pri gostih so bili strelci Mark GiordianoAndrew Mangiapane​ in Johnny Gaudreau​, pri domačih pa Brock Boeser.
 

Na Floridi končan niz Tampe


Aktualni prvak lige in najboljše moštvo centralne divizije, Tampa Bay, je po šestih zaporednih zmagah izgubil proti Floridi (2:5).

Gostitelji so tekmo odločili v svojo korist v drugi tretjini, ki so jo dobili s 3:1 in se oddaljili na neulovljivo prednost 4:1.

Za Panterje so zadeli Frank VatranoAlex WennbergAaron EkbladCarter Verhaeghe in Brett Connolly, za Strele pa dvakrat Brayden Point.

Tampa z 19 točkami ostaja na vrhu divizije, Florida pa je s točko manj na drugem mestu.



Rezultati lige NHL
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 6:2 (Kopitar gol in asistenca v 19:15)
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 5:2
Montreal Canadiens - Edmonton Oilers 0:3
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 3:4 *po kazenskih strelih
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets 5:6
Nashville Predators - Detroit Red Wings 3:2
Winnipeg Jets - Ottawa Senators 5:1
Dallas Stars - Carolina Hurricanes 3:5
Vancouver Canucks - Calgary Flames 1:3
Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks 0:1

Prestavljeno
Buffalo Sabres - Washington Capitals
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils
Minnesota Wild - St. Louis Blues
Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: