Kralji s Kopitarjem še naprej najslabša ekipa National Hockey League

Ob novem porazu hokejistov moštva Los Angeles Kings, tokrat z New Jersey Devils, žvižgi s tribun.
Fotografija: Anže Kopitar se je bojeval z vragi iz New Jerseyja, a spet ostal brez točk. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Anže Kopitar se je bojeval z vragi iz New Jerseyja, a spet ostal brez točk. FOTO: Usa Today Sports

Anže Kopitar je z Los Angeles Kings, najslabšo ekipo zahodne konference v severnoameriški hokejski ligi NHL, tokrat v domačem Staples Centru gostil najslabšo ekipo vzhoda, New Jersey Devils. Boj z dna prvenstvene lestvice so s 6:3 dobili gosti, domači navijači pa so kralje po novem porazu z ledu pospremili z glasnimi žvižgi.

Kapetan kraljev Kopitar je v dobrih 23 minutah na ledu ostal brez točke, v statistiko je vpisal tri neuspešne strele proti vratom tekmeca. V obračunu ekip, ki v tej sezoni predstavljata spodnji dom lige – New Jersey je s 25 točkami le za spoznanje na boljšem kot Los Angeles (21) –, so gostje prekinili niz šestih porazov. Kralji pa so v značilnem nihanju, ki letos sicer prinaša več porazov kot zmag, spet na poti navzdol.
 

Klubski rekord


Kyle Palmieri je za New Jersey dosegel dva gola, s čimer je tudi prekinil strelsko sušo proti tej ekipi (proti kraljem ni zadel na prejšnjih 13 tekmah), s tremi podajami se je izkazal Taylor Hall. Pri domačih so v polno zadeli Brendan Leipsic, Adrian Kempe in Kyle Clifford, vratar Jonathan Quick je zbral 29 obramb.

Za eno redkih svetlih točk je poskrbel Drew Doughty, ki je s podajo prišel do številke 334 v karieri, s čimer je postavil klubski rekord po številu podaj za branilce.

Kralje naslednja tekma čaka v soboto, ko bodo prav tako v domači dvorani gostili Vegas Golden Knights.

Komentarji: