Kralji spet sklonjenih glav, Kopitar brez točke (VIDEO)

Kalvarija hokejistov Los Angeles Kings se nadaljuje, tokrat so proti Calgaryju izgubili s 4:1, tudi Anže Kopitar ni bil razpoložen. 

Objavljeno
01. december 2018 07.16
Posodobljeno
01. december 2018 07.20
Anže Kopitar je enkrat sprožil proti vratom Calgaryja. FOTO: AP
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Calgary - Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL na gostovanju z 1:4 izgubila dvoboj z igralci Calgary Flames, ki so dva gola zadeli v zadnji minuti. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar za poražene goste ni dosegel točke, v 21:05 minute pa je sprožil en strel na vrata domačih.

Igralci Calgaryja so namreč izvrstno opravili svoje delo v obrambi, saj so tekmeci lahko streljali le štirinajstkrat na njihov gol, obenem pa so sami štirikrat poslali plošček v mrežo. Kljub temu je bil izid še po v začetku tretje tretjine izenačen na 1:1.
Že po 36 sekundah tekme je domače v vodstvo popeljal Mikael Backlund, ki je nato dosegel še gol in podajo.

V 14. minuti drugega dela igre je izenačil Adrian Kempe. Vratar gostov Calvin Petersen (33 obramb) je nato klonil v osmi minuti zadnje tretjine, ko je prednost igralca več na ledu izkoristil Johnny Gaudreau, v zadnji minuti pa sta v razmaku 24 sekund goste dotolkla Backlund in Sean Monahan, ki mu je podal prav Backlund.Los Angeles po drugem porazu v nizu in četrtem na zadnjih šestih tekmah ostaja z 19 točkami zadnja ekipa na lestvici lige.