Kralji vendarle strli odpor Pingvinov

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar v skoraj 25 minutah ni dosegel nobene točke.
Fotografija: Anže Kopitar se je skupaj s Calvinom Petersenom, vratarjem Los Angelesa, tokrat vendarle veselil zmage. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Anže Kopitar se je skupaj s Calvinom Petersenom, vratarjem Los Angelesa, tokrat vendarle veselil zmage. FOTO: AFP

Ljubljana – Hokejisti kluba Los Angeles Kings so po dveh porazih spet okusili slast zmage, potem ko so pred svojimi navijači v Staples Centru z 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) ugnali Pittsburgh Penguins. Toda kljub uspehu ostajajo trdno prikovani na dno pacifiške skupine in zahodne konference v NHL.

Domačo zasedbo je že v tretji minuti z golom v vodstvo popeljal Američan Blake Lizotte, na 2:0 pa je tik pred iztekom druge tretjine povišal njegov rojak Trevor Lewis. Kakor se je izkazalo pozneje, je bil to že zmagoviti zadetek, saj Pingvini več od znižanja rezultata, za katerega je v 47. minuti poskrbel Američan Bryan Rust, niso zmogli.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar tokrat ni dosegel nobene točke. V skoraj 25 minutah je sicer proti Pittsburghovim vratom sprožil le en strel.

Druga izida – Colorado Avalanche : Buffalo Sabres 3:2 (1:1, 1:1, 1:0), Vegas Golden Knights : Edmonton Oilers 3:0 (1:0, 0:0, 2:0).

Komentarji: