Kralji z zmago pri Luki Dončiću splezali iz kleti

Po tekmi lige NHL sta si Anže Kopitar in zvezdnik košarkarjev Dallasa izmenjala dresa

Objavljeno
18. januar 2019 09.36
Posodobljeno
18. januar 2019 09.52
Po tekmi je Anže Kopitar dobil Dallasov dres Luke Dončića, sam pa je podaril dres Los Angeles Kings s številko 77 in Dončićevim imenom. FOTO: Twitter
M. U.
M. U.
Dallas - Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so v severnoameriški ligi NHL gostovali v Dallasu, kjer v ligi NBA domuje in uspešno igra njegov rojak Luka Dončić, ta si je tudi ogledal tekmo. Kralji so premagali teksaške zvezde z 2:1, s čimer so splezali iz kleti lige NHL, saj niso več najslabša ekipa prvenstva.

Dustin Brown je dosegel redek gol kraljev z igralcem več v uvodni tretjini, vratar Jack Campbell pa je zbral 29 obramb, od tega 17 v zadnji tretjini. Malo je manjkalo, da bi ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, a ga je minuto pred koncem tekme premagal Esa Lindell. Za vodstvo z 2:0 je za goste v drugi tretjini zadel Carl Hagelin.

Malo več kot 20 minut je na ledu preživel tudi Kopitar, v tem času pa je proti vratom Dallasa sprožil tri strele, a ostal brez točke.
Tekmo v zanj domači dvorani si je ogledal tudi slovenski košarkarski zvezdnik Dallas Mavericks Luka Dončić. Pred tekmo so mu domače zvezde podarile zeleni dres s številko 77, a jim tudi to ni pomagalo do zmage, čeprav je na tribuni sedel oblečen v zeleno, pri čemer so ga hokejski navijači navdušeno pospremili z gromkim aplavzom.


Slovensko srečanje


Po tekmi je Dončić obiskal tudi Kopitarja, ki je na twitterju objavil fotografijo s košarkarskim zvezdnikom. Oba slovenska športnika sta si, nasmejana do ušes, izmenjala dresa. Po novem bo imel Dončić dres kraljev s svojim imenom, Kopitar pa je v dar prejel Dončićevo številko 77.

Los Angeles Kings sicer tudi po današnji zmagi nad zvezdami, ki so izgubile še četrto tekmo zapored, ostajajo najslabša ekipa pacifiške skupine, a so v skupnem točkovanju lige preskočili kar dve ekipi, Chicago in Ottawo.

Naslednja tekma kralje čaka jutri, ko bodo pri Colorado Avalanche končali niz treh tekem na gostovanjih.