Kralji z zmago pri Luki Dončiću splezali iz kleti

Po tekmi lige NHL sta si Anže Kopitar in zvezdnik košarkarjev Dallasa izmenjala dresa
Fotografija: Po tekmi je Anže Kopitar dobil Dallasov dres Luke Dončića, sam pa je podaril dres Los Angeles Kings s številko 77 in Dončićevim imenom. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Po tekmi je Anže Kopitar dobil Dallasov dres Luke Dončića, sam pa je podaril dres Los Angeles Kings s številko 77 in Dončićevim imenom. FOTO: Twitter

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so v severnoameriški ligi NHL gostovali v Dallasu, kjer v ligi NBA domuje in uspešno igra njegov rojak Luka Dončić, ta si je tudi ogledal tekmo. Kralji so premagali teksaške zvezde z 2:1, s čimer so splezali iz kleti lige NHL, saj niso več najslabša ekipa prvenstva.

Dustin Brown je dosegel redek gol kraljev z igralcem več v uvodni tretjini, vratar Jack Campbell pa je zbral 29 obramb, od tega 17 v zadnji tretjini. Malo je manjkalo, da bi ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, a ga je minuto pred koncem tekme premagal Esa Lindell. Za vodstvo z 2:0 je za goste v drugi tretjini zadel Carl Hagelin.

Malo več kot 20 minut je na ledu preživel tudi Kopitar, v tem času pa je proti vratom Dallasa sprožil tri strele, a ostal brez točke.
Tekmo v zanj domači dvorani si je ogledal tudi slovenski košarkarski zvezdnik Dallas Mavericks Luka Dončić. Pred tekmo so mu domače zvezde podarile zeleni dres s številko 77, a jim tudi to ni pomagalo do zmage, čeprav je na tribuni sedel oblečen v zeleno, pri čemer so ga hokejski navijači navdušeno pospremili z gromkim aplavzom.


Slovensko srečanje


Po tekmi je Dončić obiskal tudi Kopitarja, ki je na twitterju objavil fotografijo s košarkarskim zvezdnikom. Oba slovenska športnika sta si, nasmejana do ušes, izmenjala dresa. Po novem bo imel Dončić dres kraljev s svojim imenom, Kopitar pa je v dar prejel Dončićevo številko 77.

Los Angeles Kings sicer tudi po današnji zmagi nad zvezdami, ki so izgubile še četrto tekmo zapored, ostajajo najslabša ekipa pacifiške skupine, a so v skupnem točkovanju lige preskočili kar dve ekipi, Chicago in Ottawo.

Naslednja tekma kralje čaka jutri, ko bodo pri Colorado Avalanche končali niz treh tekem na gostovanjih.

Komentarji: