Le Gašper Krošelj s pogodbo za novo sezono

Med risi, ki so nazadnje nastopali v češki extraligi, zaenkrat ostaja le vratar, Žiga Jeglič odhaja iz te hokejske dežele, ni pa še znano, kje bo nadaljeval kariero Blaž Gregorc.
Fotografija: Gašper Krošelj je v zadnjih letih št. 1 med slovenskimi reprezentančnimi vratarji. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Gašper Krošelj je v zadnjih letih št. 1 med slovenskimi reprezentančnimi vratarji. FOTO: Leon Vidic/Delo

V močni češki hokejski extraligi so nazadnje nastopali trije slovenski risi, vsem trem – vratarju Gašperju Krošlju, branilcu Blažu Gregorcu in napadalcu Žigi Jegliču – je pripadala vidna vloga. A na seznamu svojih dosedanjih delodajalcev ostala le Krošelj. 

Žiga Jeglič v novi sezoni ne bo več igral na Češkem. FOTO: Matej Družnik/Delo
Žiga Jeglič v novi sezoni ne bo več igral na Češkem. FOTO: Matej Družnik/Delo


"Vsi vemo, da je Gašper eden najboljših vratarjev v ligi, zato smo veseli, da smo ga obdržali." je poudaril Radim Vrbata, eden od številnih čeških asov v NHL, zdaj športni direktor Mlade Boleslave, presenečenja zadnje sezone v extraligi, saj je bilo to moštvo prvič doslej v vrhu prvenstvene lestvice in zato tudi na seznamu resnih kandidatov za naslov prvaka, toda končnice nato zaradi ukrepov proti širitvi koronavirusa ni bilo. Izjemen delež k razcvetu kluba iz mesta češkega avtomobilskega velikana Škoda pa je prispeval tudi Jeglič, vendar pa bo zdaj to moštvo zapustil. "Želeli smo ga obdržati, vendar denarno bogatejšim ponudbam iz tujine nismo kos," je Vrbata napovedal Jegličevo selitev zunaj čeških meja.

Vodilni slovenski hokejski branilec Blaž Gregorc zapušča Ostravo. FOTO: Drago Cvetanovič/HZS
Vodilni slovenski hokejski branilec Blaž Gregorc zapušča Ostravo. FOTO: Drago Cvetanovič/HZS


Še najmanj vidno je v zadnjih tednih sezone pri Vitkovicah v Ostravi nase opozoril Blaž Gregorc, sicer vodilni branilec slovenske hokejske reprezentance. Tridesetletni hokejist je že od poletja 2013 na Češkem, igral je za Pardubice, Hradec Kralove, Sparto iz Prage ter tako nazadnje Vitkovice, naslednji teden pa bodo razkrili, če bo kariero nadaljeval v tej zapriseženi hokejski deželi, toda očitno ne več v mestu ob meji Moravske s Šlezijo.

Komentarji: