Le Kopitar premagal Howarda, ki je zbral kar 42 obramb (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa nikakor ne ulovijo zmagovalnega ritma, sinoči so z 1:3 pokleknili tudi pred Detroitom.
Fotografija: Jimmy Howard je zbral kar 42 obramb, kapituliral je zgolj pred Anžetom Kopitarjem. FOTO: Gregory Shamus/AFP
Odpri galerijo
Jimmy Howard je zbral kar 42 obramb, kapituliral je zgolj pred Anžetom Kopitarjem. FOTO: Gregory Shamus/AFP

Detroit – Hokejisti moštva Los Angeles Kings nikakor ne ulovijo zmagovalnega ritma, še vedno so z le enajstimi zmagami v 31 dvobojih – ob Chicagu – najmanj prepričljivo moštvo lige NHL, v tej sezoni pa več kot dvakrat zapovrstjo niso bili uspešni še nikdar. Tudi sinoči so sklonjenih glav zapuščali ledno ploskev dvorane Little Caesars Arena, domači Detroit jih je pred 18.322 gledalci odpravil s 3:1, vseh dvomov o zmagovalcu pa je bilo konec že po dveh tretjinah, na zadnji odmor so namreč gostitelji odnesli neulovljive tri zadetke zaloge.


Kopitar pri 8 golih v sezoni


V sedmi minuti jih je v vodstvo popeljal Dennis Choloski, v sedmi minuti druge tretjine je razliko podvojil Frans Nielsen, oba sta bila uspešna petič v sezoni. Zmago Rdečih kril je potrdil Dylan Larkin, z dvanajstimi goli (ob 17 podajah) najučinkovitejši igralec moštva v dosedanjem delu sezone. Poraz je v 54. minuti ublažil kapetan, slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je v mrežo pospravil odbiti plošček in se osmič v sezoni vpisal med strelce (obenem je dodal enajst asistenc), do kariernega mejnika 300 doseženih zadetkov v rednem delu ga ločita zgolj še dva.

Le po Anžetovem golu so se Kralji lahko veselili. FOTO: Gregory Shamus/AFP
Le po Anžetovem golu so se Kralji lahko veselili. FOTO: Gregory Shamus/AFP


Razmerje strelov 43:21 v korist Kraljev


Sinoči je na ledu prebil 21 minut, v tem času pa kar petkrat sprožil proti vratom izjemno razpoloženega Jimmyja Howarda, ki je zbral kar 42 obramb, največ v sezoni. Podatek o tem, koliko dela je imel, razkriva tudi dejstvo, katero moštvo je bilo podjetnejše na ledu, število strelov se je namreč krepko nagibalo na stran poražencev (kar 43:21), ki pa jih še naprej tare kronična neučinkovitost. Dvoboj je bil izjemno športen z le dvema izključitvama, po eni na vsaki strani. Zdaj Kralje nov preizkus čaka že v noči na jutri, ko bodo gostovali pri Sabljah iz Buffala, ki želijo po odličnem začetku sezone prekiniti niz petih zaporednih porazov.

 

Preberite še:

Komentarji: