Ljubljana tudi v letu 2021 brez SP

IIHF je zaradi pandemije koronavirusa znova prestavila svetovni prvenstvi skupine B v Ljubljani in Katovicah.
Fotografija: Risi tudi prihodnje leto ne bodo imeli priložnosti nastopiti na domačem svetovnem prvenstvu. FOTO: Leon Vidic/Delo.
Odpri galerijo
Risi tudi prihodnje leto ne bodo imeli priložnosti nastopiti na domačem svetovnem prvenstvu. FOTO: Leon Vidic/Delo.

Mednarodna hokejska zveza (IIHF) je sprejela odločitev, da zaradi pandemije koronavirusa še drugič prestavi svetovni prvenstvi skupine B v Ljubljani in Katovicah, ki sta bili načrtovani za leto 2021.

Slovenska metropola bi s Katovicami po prvotnih načrtih prvenstvi morala gostiti že letos, vendar pa je vmes posegla epidemija. IIHF je za drugi datum izvedbe tekmovanja v Ljubljani določila maj 2021, sedaj pa se je odločila za novo odpoved.

A to ne bosta edina odpovedana turnirja, Mednarodna hokejska zveza je bila prisiljena odpovedati kar 18 mednarodnih turnirjev, izjema ostajajo le tekmovanja najvišje ravni. 

"Na zadnji seji smo se strinjali, da zahteva, da vsak gostitelj turnir priredi v balončku, za vse ni povsem realna. Sposobnost organizatorjev za izvedbo turnirjev se je zaradi pandemije covida-19 znatno zmanjšala. Kar lahko storimo, je, da s sprejetjem tega neprijetnega, a nujnega koraka, udeležence zaščitimo pred potencialno uničujočimi finančnimi izgubami," je ob odpovedih dejal predsednik IIHF Rene Fasel.

Preberite še:

Komentarji: