Ljubljančani meljejo kot valjar

V alpski ligi zmagovalni večer za SIJ Acroni Jesenice in SŽ Olimpijo.
Fotografija: vecji
Odpri galerijo
vecji

Za SIJ Jesenicami in SŽ Olimpijo je lepa sobota v hokejski alpski ligi. Jeseničani so v dvorani Podmežakla s 4:1 (2:0, 0:1, 2:0) premagali Vipiteno, Ljubljančani pa so s 5:2 (1:0, 2:1, 2:1) zmagali v Dornbirnu.

Če bo Olimpija ohranila zdajšnjo formo ali jo v končnici celo dvignila, potem se v Tivoliju obetajo sila privlačni in veseli hokejski večeri. Ljubljančani že mesec dni igrajo odlično, v Dornbirnu so dosegli že osmo zaporedno zmago.

Zeleno-beli so dvome o zmagovalcu razrešili v drugi tretjini, ko so si po golih Nejca Brusa, Žige Pešuta in Nika Simšiča priigrali prednost s 3:0. Po znižanju gostiteljev sta zadnjo besedo imela še Gregor Koblar in Žan Jezovšek, ki sta v zadnjem delu potrdila zmago.

Ljubljančani bodo imeli skoraj teden dni odmora, v petek v Tivoliju bodo gostili Lustenau, naslednji dan pa bodo gostovali pri selektorju Janu.

Ljubljančani so v Dornbirnu nanizali še osmo zmago, med strelci pa je bil tudi Žiga Pešut. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Ljubljančani so v Dornbirnu nanizali še osmo zmago, med strelci pa je bil tudi Žiga Pešut. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


V znaku obstreljevanja selektorjevega moštva


Nekdo je moral plačati ceno za neučinkovito igro Jeseničanov. In jo tudi je. Po dveh porazih so Jesenice našle žrtev v moštvu Vipitena, ki ga vodi prav slovenski selektor Ivo Jan. Razmerje v strelih 42:19 razkriva, kdo je narekoval igro in napadal.

Gostje so zdržali do 16. minute, ko je Erik Pance zadel po podaji Andreja Tavžlja in Nika Pema. Ljubljančan Pance je štiri minute pozneje zabil še drugi gol. Gostujoče znižanje zaostanka v 24. minuti je povzročilo nekaj nelagodja v domačo zasedbo, toda vztrajnost se je Jeseničanom obrestovala v zadnjem delu tekme. Erik Svetina je v 51. minuti zadel za varnih +2, Gašper Glavič pa je potrdil zmago.

Jesenice v četrtek gostujejo v Asiagu.

Olimpija je z desetimi točkami zaostanka za vodilnim Pustertalom trdno na 2. mestu, Jesenice pa na 9. (55) in za 5 točk zaostajajo prav za današnjim poražencem Vipitenom.

 

Komentarji: