Ljubljančani praznih rok z Južne Tirolske

Hokejisti SŽ Olimpije so še drugič v tednu dni v ligi ICEHL izgubili s Pustertalom.
Fotografija: Ljubljanske hokejiste čaka v tej sezoni kup izzivov. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Ljubljanske hokejiste čaka v tej sezoni kup izzivov. FOTO: Voranc Vogel

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 15. kola lige ICEHL izgubili s Pustertalom. Ljubljančani so doživeli tretji poraz v nizu in drugega proti južnotirolski ekipi, čeprav so bili precej bližje uspehu kot pred tednom dni v Tivoliju. Takrat je po najslabši predstavi zeleno-belih v sezoni, ko jim ni šlo od rok prav nič, Pustertal slavil kar s 7:0. Ljubljančani so bili nato na naslednji tekmi proti Dunajčanom blizu vsaj točki, a so izgubili tesno s 3:4.

Tokrat je prva polovica tekme kazala, da se bo vsaj delno ponovila tivolska zgodba, Pustertal je namreč nadziral potek tekme in dosegal gole ob igri z igralcem več, elementu, ki Ljubljančanom letos nikakor ne steče. Gostitelji pa so v prvem delu na ta način zadeli enkrat, v drugi pa povišali na 2:0.

Na koncu gol v prazna vrata

Ko je nato le minuto za drugim golom domača ekipa ob izenačenih močeh na ledu zadela še tretjič, je bila gostujoča zasedba že v velikih težavah. A za kanček upanja je nato poskrbel Miha Beričič, ki je v 32. minuti poslal odbiti plošček za hrbet Joshue Sholla. V zadnjem delu so tako gostje napadali za vsaj gol priključka in ga tudi dosegli. Sicer ne iz edinega »power-playa« na tekmi, je pa v 52. minuti Luka Kalan spretno potisnil plošček med bližnjo vratnico in vratarjem v mrežo.

V zadnjih minutah so tako zeleno-beli lovili izenačenje, v zadnjih dveh minutah tudi brez vratarja Žana Usa. A tveganje ni obrodilo sadov, domači pa so z golom na prazna vrata potrdili zmago. Naslednja postaja v ligi ICEHL bo za Ljubljančane Asiago, kjer bo tekma 1. novembra.

Lestvico zagotavlja SofaScore

Preberite še:

Komentarji: