Ljubljančani so se zaman pogovarjali o prestižu na Jesenicah

Tradicionalna slovenska hokejska tekmeca sta igrala prvi ligaški derbi v sezoni.
Fotografija: Prvi derbi v tej sezoni državnega prvenstva je pripadel Gorencjem. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Prvi derbi v tej sezoni državnega prvenstva je pripadel Gorencjem. FOTO: Jože Suhadolnik

Tradicionalna slovenska hokejska tekmeca sta igrala prvi ligaški derbi v sezoni. V obračunu rednega dela državnega prvenstva so bili na Jesenicah boljši domači igralci, saj so Sij Acroni Jesenice premagale SŽ Olimpijo s 3:0 (1:0, 2:0, 0:0).

Potem ko sta se v zadnjih sezonah ekipi merili na več tekmah že v rednem delu alpske lige, bo letos število derbijev manjše. V novi sezoni namreč moštvi nastopata v različnih regionalnih tekmovanjih, Jeseničani so ostali v alpski ligi, medtem ko so se Ljubljančani preselili v višji razred, ligo ICEHL.


Derbi sta slovenski moštvi pričakali na prvih mestih svojih tekmovanj


Današnji obračun sta slovenski moštvi pričakali na prvih mestih svojih tekmovanj - železarji so po devetih zaporednih zmagah na vrhu alpske lige, Ljubljančani pa so kot najprijetnejše presenečenje lige ICEHL po zmagi nad Salzburgom konec tedna prav tako skočili povsem na vrh. V DP sicer ljubljansko moštvo običajno nastopa z drugo zasedbo oziroma z mladimi igralci, tokrat pa so na derbi na Jesenice prišli v najmočnejši postavi.FOTO: Jože Suhadolnik
FOTO: Jože Suhadolnik


Pred današnjo tekmo je bila ljubljanska ekipa na lestvici tretja, a s šestimi odigranimi tekmami, Jeseničani pa peti, a z le dvema tekmama. Danes so imeli v Podmežakli sicer terensko premoč gostje (na koncu razmerje strelov 36-21), a je niso znali izkoristiti. Domačim pa je stekla tudi igra ob igralcu več, na ta način sta zadela Erik Svetina (12.) in Jaša Jenko (21.). Ko je nato Aljoša Crnovič v 38. minuti povišal na 3:0, so bili železarji že blizu uspeha.


V zadnji tretjini so gostje zamenjali vratarja


V zadnji tretjini so gostje zamenjali vratarja, namesto Paava Hölsäja je med vratnici stopil Luka Kolin, v napadu pa so zaman lovili vsaj častni zadetek. Jeseničani so bili zbrani do konca in se tudi po zaslugi vratarja Oscarja Fröberga veselili zmage.
Druga medsebojna tekma v okviru rednega dela DP med večnima tekmecema bo na sporedu 23. novembra v dvorani Tivoli.

FOTO: Jože Suhadolnik
FOTO: Jože Suhadolnik


V letošnji sezoni v DP nastopa osem ekip, poleg današnjih tekmecev še Slavija junior, Triglav, MK Bled, Hidria Jesenice, Celje in Maribor. Po rednem delu bo sledila končnica s četrtfinalom, polfinalom in finalom, tekmovanje se bo predvidoma končalo aprila. V sezoni 2021/22 pa sta tradicionalna tekmeca eno uradno tekmo že odigrala: v finalu pokala na Bledu so bili v začetku septembra s 3:1 boljši zeleno-beli.

Preberite še:

Komentarji: