MacKinnon bo postal najbolje plačani hokejist na svetu

Kanadski zvezdnik je z vodstvom kluba Colorado Avalanche, s katerim se je v prejšnji sezoni veselil Stanleyjevega pokala, podaljšal pogodbo do leta 2031.
Fotografija: Nathan MacKinnon se je na koncu prejšnje sezone v NHL s soigralci pri moštvu Colorado Avalanche veselil Stanleyjevega pokala. FOTO: Ron Chenoy/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Nathan MacKinnon se je na koncu prejšnje sezone v NHL s soigralci pri moštvu Colorado Avalanche veselil Stanleyjevega pokala. FOTO: Ron Chenoy/Usa Today Sports

Nathan MacKinnon, ki je v prejšnji sezoni prispeval viden delež h končnemu zmagoslavju moštva Colorado Avalanche v NHL, bo postal najbolje plačani hokejist na svetu. Kanadski zvezdnik je namreč z vodstvom kluba svojo pogodbo, ki bi se mu iztekla prihodnjo pomlad, podaljšal do leta 2031, do takrat pa bo zaslužil kar 100,8 milijona dolarjev.

V naslednjih dveh sezonah bo 27-letni as iz Halifaxa prejel 16,5 milijona dolarjev, v tretji pa potem 16,05 milijona $. V povprečju bo njegov zaslužek znašal 12,6 milijona ameriških »zelencev«. Doslej je prejemal »zgolj« po 6,85 milijona dolarjev.

Z novo pogodbo bo MacKinnon na lestvici največjih zaslužkarjev v NHL prehitel dosedanjega rekorderja Connorja McDavida, ki je pred petimi leti z vodstvom kluba Edmonton Oilers sklenil osemletno pogodbo za 100 milijonov dolarjev. Nathanov rojak v povprečju zasluži po 12,5 milijona $ na sezono.

MacKinnon je na dosedanjih 708 tekmah v najmočnejši hokejski ligi na svetu zbral 741 točk za 283 golov in 458 podaj. Zgolj v prejšnji šampionski sezoni, na koncu katere se je s soigralci pri Plazu veselil Stanleyjevega pokala, je dosegel 45 golov in prispeval še 67 asistenc.

Preberite še:

Komentarji: