Marcel Rodman zapušča prvake, pot naj bi nadaljeval v Beljaku

Športni direktor Jeseničanov po 15 mesecih dela zapušča klub.
Fotografija: Marcel Rodman je zapustil Sij Acroni Jesenice. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Marcel Rodman je zapustil Sij Acroni Jesenice. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Slovenski hokejski klub Sij Acroni Jesenice je na uradni spletni strani sporočil, da Marcel Rodman ni več športni direktor državnih prvakov. Nekdanji slovenski reprezentant se je v jeseniške pisarne vrnil konec lanskega januarja, po dobrih 15 mesecih pa sta se obe strani v torek dogovorili za sporazumno prekinitev pogodbe.

Z Rodmanom kot športnim direktorjem so Jesenice v tej sezoni osvojile dvojno krono. V ponedeljek so po podaljšku na odločilni peti tekmi finala ugnali SŽ Olimpijo za 13. naslov slovenskih prvakov v času samostojne države. Olimpija je ostala pri 16 naslovih. V alpski ligi so Jeseničani obstali v polfinalu.


Naslednja postaja VSV?


»Za mano je nova epizoda v jeseniškem hokeju. V novi vlogi sem užival, ter se marsikaj novega naučil. Ponosen sem na zadnjih 15 mesecev, ponosen na delo in napredek, ki smo ga skupaj dosegli, ter na dvojno slovensko hokejsko krono. Na žalost je moje tokratno obdobje v klubu spet prekratko, a si vendarle želim, da klub nadaljuje začrtano pot,« je ob koncu poti z gorenjsko zasedbo dejal 39-letnik, ki naj bi po informacijah dobro poučenih nadaljeval športno pot v strokovnem štabu VSV iz Beljaka.

»Sij Acroni Jesenice in Marcel Rodman sta po tehtnem premisleku dne 11. 5. 2021 sklenila sporazumno prekinitev sodelovanja. Klub se Marcelu Rodmanu zahvaljuje za vso opravljeno delo, sodelovanje in pomoč v teh težkih časih. Na njegovi nadaljnji športni poti mu želimo veliko uspeha in zmag,« je pristavil predsednik kluba Peter Bohinec.

Komentarji: