Matjaž Kopitar ne more postati novi selektor

Hokejska zveza Slovenije je bila s Kopitarjem že dogovorjena za sodelovanje, a so se vmešali pri LA Kings.
Fotografija: Matjaž Kopitar (desno) ne bo prevzel selektorske funkcije.
Odpri galerijo
Matjaž Kopitar (desno) ne bo prevzel selektorske funkcije.

Pri Hokejski zvezi Slovenije (HZS) so danes prejeli neprijetno novico, Matjaž Kopitar jih je obvestil, da kljub dogovoru ne more postati novi slovenski selektor. To Kopitarju preprečujejo obveznosti pri ekipi lige NHL Los Angeles Kings, kjer opravlja vloge glavnega oglednika za Evropo. Ekipa ga je danes obvestila, da mu ne bo dala soglasja k imenovanju na mesto selektorja risov. 
 
»Ko me je vodstvo HZS kontaktiralo, da bi se vrnil na mesto selektorja članske hokejske reprezentance in po prvih pogovorih, je vse kazalo, da res ne bo večjih težav pri sklenitvi novega sodelovanja. Žal, pa se je kasneje, po mojem obisku Los Angelesa, izkazalo, da do sodelovanja s HZS ne bo moglo priti. Že prej sem namreč sprejel službo pri organizaciji LA Kings. Izziv, biti glavni pro-skavt za Evropo, je velik. Po pogovorih z vodstvom LA Kings smo ugotovili, da bo moj obseg dela precej obsežen. To bi mi onemogočilo maksimalno opravljanje selektorske službe, saj reprezentanci ne bi mogel nuditi 100% podpore in predanosti. Prav to pa je eno izmed mojih glavnih načel pri vodenju, saj od igralcev oz. ekipe zahtevam 100% predanost. Tega ne bi mogel zahtevati, če sam tega ne bi bil zmožen storiti. Zato je odločitev sicer težka, a bolje je, da se nov list obrne zdaj in v celoti, kot da bi kasneje ugotovili, da moji zadolžitvi enostavno nista, gledano časovno, združljivi. Novi vodstveni ekipi in fantom želim vso srečo pri novih izzivih, ki so pred njimi,« je ob tem povedal Matjaž Kopitar.

V hokejski zvezi obžalujejo, da do ponovnega sodelovanja s Kopitarjem ne bo prišlo, znašli so se v precej neprijetnem položaju, zato so že začeli s pospešenim iskanjem novega kandidata za selektorja, ki bo nadomestil Karija Savolainena. 

Komentarji: