Med žrtvami tragedije tudi hokejski vratar Kitzbühla

Pokol v Avstriji povzročilo ljubosumje nekdanjega fanta 19-letne Nadine Hinterholzer, ubil je tudi njenega novega partnerja.
Fotografija: Kitzbühel je pretresela tragedija, v kateri je življenje izgubil tudi Florian Janny. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Kitzbühel je pretresela tragedija, v kateri je življenje izgubil tudi Florian Janny. FOTO: AFP

Med petimi žrtvami nedeljske tragedije v prestižnem zimsko-športnem središču Kitzbühlu, ki je pretresla avstrijsko javnost, je tudi hokejski vratar Kitzbühla Florian Janny, poročajo avstrijski mediji.

Avstrijska policija je prijela 25-letnega moškega Andreasa E., ta se je celo sam predal, ki naj bi zakrivil petkratni umor, v nedeljo zjutraj je ustrelil nekdanje dekle Nadine Hinterholzer, njene starše, brata in novega fanta, nato pa se je predal policiji in sam priznal, da je ubil pet ljudi.

Motiv za umore naj bi bilo ljubosumje. Avstrijski mediji poročajo, da sta z umorjeno 19-letnico pred dvema mesecema končala razmerje.

 

Branil proti Olimpiji


Med ubitimi je tudi hokejski vratar Janny, ki je bil novi partner ustreljenega dekleta. Štiriindvajsetletnik je branil za Linz v avstrijski hokejski ligi Ebel, letos je prestopil v Kitzbühel. Za orle iz Kitzbühla je branil na predvečer umora, v soboto, na tekmi alpske lige proti Asiagu (1:2). V svoji karieri je branil tudi proti Olimpiji.

Ubiti Florian Janny je bil hokejski vratar Kitzbühela. FOTO: dokumentacija
Ubiti Florian Janny je bil hokejski vratar Kitzbühela. FOTO: dokumentacija


Kot je povedal napadalec, se je okoli 4. ure zjutraj odpravil do hiše, kjer je nekdanja partnerica živela z družino. Dekle naj bi mu tam znova zatrdilo, da je njuna zveza končana. Čez približno poldrugo uro se je znova vrnil z bratovim orožjem in zgodba je dobila krvav epilog. Je pa morilec nekaj ur pred temnekdanje dekle in njenega novega fanta Jannyja naključno sreča v restavraciji in to je podžgalo ljubosumje.

 

Izrekajo sožalje


Sožalno sporočilo o smrti Jannyja so objavili na spletni strani alpske lige, potem ko je njegov klub potrdil, da je Janny umrl pod streli napadalca v nedeljo zjutraj.

Na spletni strani njegovega kluba Adler Kitzbühel pa so zapisali, da so globoko pretreseni ob novicah, da so bili njihov vratar Florian Janny in še štiri osebe žrtve strašnega krvavega umora.

Komentarji: