Medveščak novi izziv Marcela Rodmana

Naš dolgoletni reprezentančni kapetan ne bo več igral hokeja, pri Medveščaku pa bo na trenerski klopi in v pisarni pomagal Aaronu Foxu
Fotografija: Marcel Rodman je sklenil športno pot, poslej bo delal v pisarni in na trenerski klopi pri Medveščaku v Zagrebu.
FOTO Aleš Černivec
Odpri galerijo
Marcel Rodman je sklenil športno pot, poslej bo delal v pisarni in na trenerski klopi pri Medveščaku v Zagrebu. FOTO Aleš Černivec

Ljubljana – Četudi smo sredi vročega poletja, v hokejskih krogih zdaj zelo odmeva odločitev Marcela Rodmana, enega naših vodilnih reprezentantov v letih samostojnosti, da pri 36 letih sklene svojo športno pot. A v hokeju bo ostal še naprej, in sicer kar na zemljevidu EBEL. Poslej bo pri Medveščaku pomagal svojemu prijatelju in tudi nekoč soigralcu Aaronu Foxu. Z njim je bil skupaj na Jesenicah, ko so bile te sploh prvo tuje moštvo v razširjenem avstrijskem prvenstvu (sezona 2006/07), pozneje je bil z njim tudi na Dunaju pri moštvu Vienna Capitals. Zdaj pa bosta prvič skupaj v pisarni in na trenerski klopi.
V sredo se bo namreč M. Rodman preselil v Zagreb, kjer bo prvi Foxov sodelavec tako v strokovnem štabu kot tudi v pisarni, kjer bosta skupaj oblikovala športno politiko in strategijo Medveščaka za novo sezono.

Učenec jeseniške hokejske šole je nazadnje igral v nemškem drugoligaškem tekmovanju pri moštvu Bad Tölz, imel je nekaj ponudb iz Avstrije in Italije tudi za novo sezono, govorilo se je o njegovi vrnitvi v domačo Podmežaklo. "Res sem sedel skupaj z Anžetom Pogačarjem, predsednikom Jesenic, se pogovarjal o ciljih prihodnosti, a nikdar potem nisem več dobil konkretne ponudbe. V Ljubljano pa so me nekoč vabili kot hokejista, zdaj v novi dobi pa se pri Olimpiji nisem pogovarjal o kakšni vlogi po koncu športne poti," je razkril za našo spletno stran in časnik Delo nekdanji reprezentančni kapetan ter dodal: "Rad bi videl, da bi se slovenski hokej spet vrnil v EBEL, osebno pa sem vesel, da se mi zdaj ponuja priložnost prav v tem tekmovanju."

V dveh desetletjih se je uveljavil zlasti v avstrijsko-nemškem prostoru, na naboru NHL so ga izbrali v Bostonu, treh let v Severni Ameriki v ligah za mlade hokejiste zlepa ne bo pozabil, kot tudi ne sezone 2006/07, ko so Jesenice kot prvi tuji klub nastopile v EBEL in takrat zasedle 5. mesto.

V najlepšem spominu pa si bo vsekakor ohranil SP najvišjega razreda 2002, ko je Slovenija prvič nastopila med elito, Rodman pa je bil s 6 goli najboljši strelec med risi. Nazadnje je za Slovenijo nastopil na letošnjem olimpijskem turnirju v Pjongčangu, ko je navzlic poškodovanem kolenu stisnil zobe in bil med vidnimi akterji novega uspeha naših hokejistov, ko so ti premagali reprezentanci ZDA in Slovaške.

Komentarji: