Miha Verlič junak nemške hokejske nedelje

Mariborčan je ob zmagi Bremerhavna proti Bietigheimu zabil kar štiri gole, Žiga Jeglič in Jan Urbas pa sta zbrala po tri podaje.
Fotografija: Miha Verlič (pri ploščku, levo Jan Urbas) je že dolgo stalnimi člani slovenske hokejske reprezentance,. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Miha Verlič (pri ploščku, levo Jan Urbas) je že dolgo stalnimi člani slovenske hokejske reprezentance,. FOTO: Leon Vidic/Delo

Hokejisti Bremerhavna z nemškega severa ne sodijo med tiste, ki jih tradicionalno štejejo za favorite v prestižni DEL, najvišjem ligaškem razredu hokejske scene v Nemčiji. Toda odkar sta pri omenjenem moštvu slovenska reprezentanta Miha Verlič in Jan Urbas, nakar se jima je pridružil v prejšnji sezoni Žiga Jeglič, pripada klubu bolj vidna vloga kot v preteklosti.

Tokrat pa je prvi med omenjenimi tremi uprizoril sanjski večer. Ob zmagi Bremerhavna z 8:2 proti Bietigheimu – nekoč sta za ta klub igrala brata David in Marcel Rodman –, je Verlič, sicer učenec mariborske hokejske šole, zabil kar štiri gole, po tri podaje pa sta zbrala Jeglič in Urbas.

Člani tega udarnega napada pri Bremerhavnu bodo pomladi med udarnimi aduti slovenske reprezentance v lovu na vrnitev v elitni svetovni razred, za kar bo ta morala osvojiti enega od prvih dveh mest na SP v Ljubljani, od 2. do 8. maja 2021. Risi se bodo sicer prvič v sezoni po avgustovskih olimpijskih kvalifikacijah zbrali čez dober teden na Bledu, nato bodo od  na Jesenicah igrali na močnem pripravljalnem turnirju z Avstrijci, Belorusi in s Francozi. Omenjene trojice asov iz Bremerhavna na tem zboru ne bo, saj bi selektor Matjaž Kopitar takrat rad preizkusil sposobnosti pomlajenega moštva. 

Preberite še:

Komentarji: