Minnesota še poglobila krizo Kraljev (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so na gostovanju pri Minnesoti izgubili s 4:1, Anže Kopitar je ostal brez točk. 
Fotografija: Hokejisti Minnesote so bili boljši v vseh elementih igre, tudi v pretepih. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Hokejisti Minnesote so bili boljši v vseh elementih igre, tudi v pretepih. FOTO: Reuters

Sezona v ligi NHL bi se za Kralje Anžeta Kopitarja težko začela slabše. Los Angeles so že v pripravljalnem obdobju zdesetkale poškodbe, nato so ostali še brez prvega vratarja Jonathana Quicka in po dveh zmagah ter dveh porazih z začetka sezone se je začela velika kriza. 

V noči na petek so Kralji gostovali v Minneapolisu pri Minnesoti in izgubili s 4:1, to je bil že njihov šesti zaporedni poraz. Glavna težava Los Angelesa ostaja neučinkovitost, doslej so v letošnji sezoni zadeli le osemkrat, prejeli pa so kar 29 zadetkov, zato ni čudno, da so padli v serijo porazov. 

Anže Kopitar je tokrat na ledu preživel 23 minut in enkrat sprožil proti golu, a ni zadel. Minnesoto je vodstvo v 16. minuti popeljal Eric Fehr, v drugi tretjini je bil uspešen še Jonas Brodin, oba sta dosegla prva gola v sezoni. Kyle Clifford je na začetku zadnje tretjine znižal izid na 1:2, za njim pa sta plošček v prazen gol kraljev pospravila še Mikael Granlund in Mikko Koivu.



»Vse skupaj nam jemlje pogum. Moramo se držati načrta, vztrajati in vse skupaj obrniti v našo korist,« je po tekmi dejal kapetan Los Angelesa Anže Kopitar. Kralji bodo morali po slabem začetku čim prej začeti zmagovati, če želijo v aktualni sezoni še razmišljati o boju za končnico.

»Zdaj smo na točki, ko moramo zmagati. Ko ne zmaguješ, ni zabavno. Manjka nam še nekaj detajlov igre, do katerih moramo priti,« je menil trener Kraljev John Stevens.

Preberite še:

Komentarji: